Äppelpajkladdkaka

Glutenfri och naturligt sötad.

Paj och kladdkaka i ett! Hur gott? Detta är en storfavorit här hemma och jag kan förstå varför. Den har allt. Kakan är också helt glutenfri samt naturligt sötad med kokossocker och agavesirap.

En kladdkaka mår alltid bäst efter en natt i kylen så jag rekommenderar att du gör den dagen innan servering. Servera kladdkakan tillsammans med en stor klick grädde eller glas!

 

Äppelpajkladdkaka

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 55 minuter

Ingredienser

Kladdkaka

  • 150 gram smör
  • 3 ägg
  • 1,25 dl kokossocker
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl majsmjöl
  • 0,5 msk malen kardemumma

Äppelfyllning

  • 1 stort äpple
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk agavesirap
  • Lite smör

Smulpaj

  • 75 gram smör
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 0,5 dl kokossocker
  • 0,5 dl agavesirap

Instruktioner

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret till kladdkakan och låt det svalna en aningen. Rör ner ägg, kokossocker, mandelmjöl, majsmjöl och kardemumma. Häll smeten i din springform och ställ den åt sidan.

Äppelfyllning

  • Stek samtliga ingredienser till äppelfyllningen på medelvärme tills äpplena mjuknat. Fördela äpplena jämnt över kladdkakan.

Smulpaj

  • Nyp ihop alla ingredienser till smulpajen och strö ut det över äpplena.
  • Grädda äppelpajkladdkakan i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Ställ in kakan i kylen, minst 6 timmar men gärna över natten.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Chokladbollsgrottor med kola

Chokladbollar med kola, hur trevligt? Jag såg dessa hos Camilla Hamid och kände direkt att jag var tvungen att göra min egna variant. Mina...

Halloumiwrap med basilikahummus

Wrap fylld med grönsaker, halloumi och basilikahummus!

Banan – & kesoplättar i ugn

Busenkla plättar som görs i ugnen!

Havre-pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins gjorda på havremjöl! Näringsrika och väldigt mättande.

Espressobollar

Naturligt sötade chokladbollar med smak av espresso!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Glutenfria saffransvåfflor

Saffransvåfflor gjorda på havremjöl & bovetemjöl!

Polkagrischeesecake i glas

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Chocolate overnight oat

Overnight oat med smak av mycket choklad!

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar