Jag har hittat ett nytt favoritrecept! Iallafall när det kommer till plättar. Dessa banan – & kesoplättar görs alltså i ugnen istället för på spisen, hur bra?! Det finns ju utan tvekan så mycket roligare saker att göra än att stå och steka plättar i all evighet. Hela familjen älskade dom så ja, ni måste testa!
Toppa plättarna med honung och färska bär! Otroligt gott.
Banan - & kesoplättar
Ingredienser
- 250 gram keso
- 1 liten banan (100 gram)
- 3 ägg
- 1,5 msk fiberhusk (mald psyllium)
- 1 tsk vaniljsocker
- Två nypor salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Mixa samman samtliga ingredienser till plättarna och låt smeten stå och svälla i cirka 5 minuter.
- Klicka ut smeten på en klädd bakplåt och grädda plättarna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Låt svalna en aningen - ät och njut!