När man behöver spara tid eller helt enkelt inte orkar steka egna bananpannkakor, ja då gör man en enda stor bananpannkaka i ugn istället! Denna bananpannkaka är otroligt god och väldigt enkel att göra. Den innehåller heller inget mjöl och är naturligt sötad med honung vilket gör att dom flesta kan äta den. Jag tycker själv att den är godast ljummen men den är också god efter några timmar i kylen.
Bananpannkaka i ugn
Ingredienser
- 3 stora mogna bananer
- 4 ägg
- 1 msk honung
- 1 msk smör
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Smöra en form med cirka måtten 26 x 15 cm.
- Mixa två av bananerna med resten av ingredienserna och häll smeten i din form.
- Dela den tredje bananen på längden och lägg halvorna fint i smeten.
- Grädda pannakakan i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
- Låt svalna en aningen och ät tillsammans med valfri topping. Min favorit är såklart grädde och sylt!