Åh! Hur gott är det inte med scones till frukost? Dessa scones är så otroligt enkla att göra och jag har redan hunnit göra dom i tre omgångar här hemma. Sconesen är inte bara glutenfria utan också helt mejerifria.
Det funkar alldeles utmärkt att frysa in sconesen och jag rekommenderar att du gör det om det blir några över. Glutenfria bakverk har en tändes till att bli torra snabbare än gluten-bakverk.
Bananscones
Ingredienser
- 2 stora bananer
- 2 ägg
- 1 msk honung
- 1,5 dl glutenfria havregryn
- 1,5 dl rismjöl
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 tsk kanel
- Två nypor salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Mixa samman ägg och banan.
- Blanda ihop resten av ingredienserna i en annan skål. Vänd sedan ner dom i banansmeten. Låt smeten svälla i cirka 5 minuter.
- Klicka ut 6 stycken scones på en klädd bakplåt och grädda sconesen i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg.