Bountykladdkaka

Glutenfri och sötad med dadlar, agavesirap, lite vanilj socker samt mörk choklad.

Kladdkaka, krämig kokos och choklad ganche, hur härligt? En otroligt god Bountykladdkaka som garanterat kommer att uppskattas på fikabordet, om man älskar kokos så att säga. Bountykladdkakan är sötad med dadlar, vaniljsocker samt mörk choklad vilket gör att den innehåller betydligt mycket mindre socker än vanligt.

Kladdkakan blir allra godast efter en natt i kylen så jag rekommenderar att ni gör den dagen innan servering.

Bountykladdkaka

Skriv ut receptet
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 t

Ingredienser

Kladdkaka

  • 125 gram smör
  • 18 färska och urkänade dadlar
  • 3 ägg
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 krm salt

Bounty

  • 50 gram smör
  • 250 ml krämig kokosmjölk på tetra pack
  • 200 gram riven kokos
  • 3 msk agavesirap
  • 0,5 msk vaniljsocker

Chokladganache

  • 200 gram mörk choklad (55-70% kakaohalt)
  • 2 dl vispgrädde eller krämig kokosmjölk

Instruktioner

Kladdkaka

  • Kladdkaka - Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform 20 cm med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna en aningen. Mixa sedan ner dadlarna så gott det går.
  • Vänd ner resterande ingredienser och häll smeten i din springform. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Mitten ska fortfarande vara kladdig när kladdkakan är klar. Ju kladdigare desto godare! Låt svalna helt.

Bounty

  • Smält smöret och rör ner resterande ingredienser. Smeta ut bountyn över kladdkakan och låt den stelna lite.

Chokladganache

  • Hacka chokladen fint och lägg den i en värmetålig skål. Värm grädden tills den precis börjar koka och häll den över chokladen. Rör om tills du har en slät ganache och häll den över bountyn. Låt stelna helt i kylskåpet.
  • Ta fram bountykladdkakan 15 minuter innan servering - Ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Chiapudding med kokos, mango & lime

Ett perfekt mellanmål som du förbereder dagen innan!

Rabarbermuffins

Bakade med havre & kokosmjöl samt mindre socker!

Amerikanska havrepannkakor

Amerikanska pannkakor gjorda på havremjöl istället för vetemjöl!

Jordnötssmörgranola

Granola rostad i jordnötssmör, honung och lite flingsalt!

Halloumi – & mortosbiffar

Lakto-ovo-vegetariskt

Overnight oat med hallon

Ett perfekt mellanmål som mättar och boostar kroppen med näring!

Espressobollar

Naturligt sötade chokladbollar med smak av espresso!

Havrevåfflor

Våfflor gjorda på havregryn som mixas till mjöl vilket gör dom näringsrika men minst lika goda som den klassiska varianten!

Chokladmuffins med kolagömma

Glutenfria chokladmuffins med kolagömma!

Limekladdkaka med jordgubbsmousse

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar