Åh, dessa små godbitar är ett sånt snacks som man mer än gärna vill ha kylen alla dagar i veckan. Så himla goda och väldigt enkla att göra. Det som är så härligt med denna fudgen är att den inte behöver kokas eller nå någon form av perfekt temperatur för att bli just perfekt. En kastrull och en stavmixer är allt som behövs!
Choklad & - jordnötsfudge
Ingredienser
Fudge
- 100 gram mörk choklad
- 25 gram smör
- 6 färska och urkänade dadlar
- 3 msk visprädde
- 0,5 tsk kaffepulver
- Lite flingsalt
Topping
- 150 gram jordnötssmör
- 50 gram mörk choklad
Instruktioner
Fudge
- Smält choklad och smör på låg värme.
- Mixa ner dadlar, vispgrädde, kaffe och lite flingsalt.
- Klä en liten matlåda med plast och häll i fudgen. Ställ in fudgen i kylen och låt den stelna helt.
Topping
- Smält jordnötssmöret och chokladen var för sig.
- Häll jordnötssmöret över fudgen och ringla över lite choklad. Låt stelna helt i kylen.
- Skär upp i små bitar, ät och njut!