Chokladbollsgrottor med kola

Chokladbollar med kola, hur trevligt? Jag såg dessa hos Camilla Hamid och kände direkt att jag var tvungen att göra min egna variant. Mina chokladbollsgrottor med kola är alltså naturligt sötade med agavesirap, dadlar och lite kokossocker. Du gör dom enkelt glutenfria igenom att använda dig av rena/glutenfria havregryn. Pin0

Chokladbollar med kola, hur trevligt? Jag såg dessa hos Camilla Hamid och kände direkt att jag var tvungen att göra min egna variant. Mina chokladbollsgrottor med kola är alltså naturligt sötade med agavesirap, dadlar och lite kokossocker. Du gör dom enkelt glutenfria igenom att använda dig av rena/glutenfria havregryn.

Chokladbollsgrottor med kola

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 12 stycken

Ingredienser

Chokladbollar

  • 14 färska och urkärnade dadlar
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 6 msk kallt, starkt kaffe
  • 1 dl riven kokos

Kola

  • 1,75 dl vispgrädde
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl agavesirap
  • 4 msk kokossocker

Instruktioner

  • Mixa dadlar och smör så gott det går. Mixa därefter ner havregryn, kakao och kaffe. Ställ in chokladbollssmeten i kylen.
  • Koka upp samtliga ingredienser till kolan. Sänk värmen och låt kolan sjuda i cirka 20-25 minuter. Rör om då och då. Du vet att kolan är klar när den ändrat färg och börjat tjockna. Låt svalna en aningen.
  • Under tiden kolan svalnar formar du chokladbollssmeten till 12 lika stora bollar. Rulla dom sedan i riven kokos.
  • Lägg chokladbollarna på ett fat och gör ett hål i mitten av varje boll med hjälp av ett köksverktyg.
  • Häll i lite kola i varje hål och ställ in chokladbollsgrottorna i kylen tills kolan svalnat helt.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Kanelbullebollar

Glutenfria och naturligt sötade kanelbullebollar!

Mejerifria chokladbollar på svarta bönor

Superkrämiga chokladbollar gjorda på inget mindre än svarta bönor!

Chocolate chip muffins med jordnötssmör

Chocolate chip muffins som passar utmärkt till mellanmål!

Mjölfri kladdkaka

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt,...

Rabarberpajkladdkaka

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Naturligt sötade semlor med fullkorn

Naturligt sötade semlor bakade med lite extra fullkorn!

Glutenfria saffransvåfflor

Saffransvåfflor gjorda på havremjöl & bovetemjöl!

Kärleksmumskladdkaka

Glutenfri och sötad med dadlar, vaniljsocker samt mörk choklad!

Glutenfri mazarinakaka

Glutenfri mazarinkaka som bakas i en springform! Otroligt god!

Frozen yoghurt cup

Perfekt mellis-snacks!

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar