Chokladmousse tårta

Denna tårtan bör läggas till på allas ”att-baka-lista”. Det är alltså en kladdkaka toppad med chokladmousse! Så otroligt god och inte nog med det – den är också glutenfri. Chokladmoussetårtan är sötad med dadlar, vaniljsocker och mörk choklad. Tårtan blir allra godast efter en natt i kylen så jag rekommenderar att ni gör den dagen […]

Denna tårtan bör läggas till på allas ”att-baka-lista”. Det är alltså en kladdkaka toppad med chokladmousse! Så otroligt god och inte nog med det – den är också glutenfri. Chokladmoussetårtan är sötad med dadlar, vaniljsocker och mörk choklad.

Tårtan blir allra godast efter en natt i kylen så jag rekommenderar att ni gör den dagen innan servering.

Chokladmoussetårta

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 3 t
Total tid 3 t 20 minuter

Ingredienser

Kladdkaka

  • 125 gram smör
  • 50 gram mörk choklad
  • 18 färska och urkänade dadlar
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Chokladmousse

  • 1 gelatinblad
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 100 gram mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 2 tsk vaniljsocker

Topping

  • Färska bär

Instruktioner

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform med bakplåtspapper.
  • Smält smör och choklad på låg värme. Mixa därefter ner dadlarna så gott det går.
  • Vänd ner resterande ingredienser och häll smeten i din springform. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 17-20 minuter. Mitten ska fortfarande vara kladdig. Låt svalna helt.

Chokladmousse

  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten i cirka 10 minuter.
  • Vispa 3 dl av grädden löst. Precis när vispen börjat lämna spår efter sig är grädden färdigvispad. En för hårt vispad grädde kan bidra till en grynig mousse.
  • Smält chokladen över ett vattenbad.
  • Värm upp resten av vispgrädden (0,5 dl) i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i kastrullen. Rör ihop den varma grädden och den smälta chokladen i en stor skål. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden i omgångar.
  • Häll moussen över kladdkakan och låt den stå i kylen, minst 4 timmar men gärna över natten.
  • Dekorera med färska bär - Ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Glutenfria spröda havrekakor

Glutenfria spröda havrekakor!

Brownie med salt kola

En helt fantastiskt god brownie toppad med en riktigt god, salt kola! Rena rama drömmer för oss som älskar choklad, kola och riktigt kladdiga...

Sockerkaka med mandelmjöl

En glutenfri sockerkaka bakad med mandelmjöl!

Filmjölksbröd med svarta bönor

Ett bröd som varken behöver jäsa eller knådas!

No bake bars

Busenkla no bake bars!

Kesomuffins

Glutenfria kesomuffins sötade med honung och banan!

Mjölfri kladdkaka

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt,...

Grötmuffins

Grötmuffins som har sin bas på banan, ägg, honung och havregryn!

Overnight oat med äpple – & kanel

En supergod overnight oat med kanel & äpple!

Halloumi – & mortosbiffar

Lakto-ovo-vegetariskt

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar