Chokladsbollsrutor med chokladtryffel

Sötade med dadlar, mörk choklad & lite kokossocker.

Kan det bli annat än succé om man slår ihop chokladbollar, chokladtryffel och lite flingsalt? Jag tror inte det! Dessa chokladbollsrutor med chokladtryffel är så himla goda! Dessa är sötade med dadlar, mörk choklad och kokossocker. Du gör dom enkelt glutenfria igenom att använda dig av rena/glutenfria havregryn.

Jag använde mig av espresso när jag bakade dessa men det funkar lika bra att använda sig av vanligt kallt kaffe.

Chokladbollsrutor med chokladtryffel

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 20 minuter
Portioner 12 munsbitar

Ingredienser

Chokladbollsbotten

  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 14 färska och urkärnade dadlar
  • 4 dl havregryn
  • 3 msk kokossocker
  • 2 msk kakao
  • 6 msk kall espresso (eller vanligt kaffe)
  • En nypa salt

Chokladtryffel

  • 100 gram mörk choklad
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • Flingsalt

Instruktioner

Chokladbollsbotten

  • Lägg samtliga ingredienser i en matbredare och mixa tills du fått en fin chokladbollsdeg.
  • Plasta en brödform och tryck ut chokladbollsdegen. Ställ in i kylen.

Chokladtryffel

  • Hacka chokladen fint och lägg den i en värmetålig skål.
  • Koka upp grädde och smör. Häll sedan grädden över chokladen och rör om tills du fått en fin och blank chokladtryffel.
  • Häll tryffeln över chokladbollsbotten och strö över lite flingsalt. Låt stelna i kylen i minst 1 timme. Skär upp i önskade bitar - ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Glutenfria saffransvåfflor

Saffransvåfflor gjorda på havremjöl & bovetemjöl!

Overnight oat med äpple – & kanel

En supergod overnight oat med kanel & äpple!

Äppelpajkladdkaka

Glutenfri och naturligt sötad.

Chiapudding med kokos, mango & lime

Ett perfekt mellanmål som du förbereder dagen innan!

Choklad – & jordnötsfudge

Busenkel fudge med jordnötssmör!

5 minuters äppelpaj

Äppelpaj på fem minuter som passar både till mellanmål och dessert!

Mjölfri kladdkaka med kokostosca

En otroligt god och mjölfri kladdkaka toppad med kokostosca!

Mjölfri kladdkaka

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt,...

Chokladmuffins utan vitt socker

Världens godaste chokladmuffins utan gluten och vitt socker!

Halloumi – & zucchinibiffar

Lakto-ovo-vegetarisk

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar