En frisk och alldeles underbar citronkaka toppad med cream cheese! Denna är faktiskt riktigt enkel att göra och det krävs otroligt lite ansträngning för att lyckas. Jag kan varmt rekommenderar denna till nästa fikastund!
Allra godast blir kakan efter några timmar i kylen!
Citronkaka med cream cheese
Ingredienser
Citronkaka
- 3 ägg
- 2,5 dl rapsolja/solrosolja
- 3,5 dl mandelmjöl
- 1,25 dl majsmjöl
- 1,5 dl strösocker/sockerersättning
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,75 dl nypressad citronsaft (spara citronskalet)
- En nypa salt
Cream cheese
- 300 gram färskost
- 0,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl florsocker/sukrin mellis
- Rivet skal från 2 citroner
Topping
- Färska bär
Instruktioner
Citronkaka
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
- Vispa upp äggen väl i en skål och vänd ner resterande ingredienser till citronkakan.
- Häll smeten i din springform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30-40 minuter. Låt svalna helt.
Cream cheese
- Vispa färskost och vispgrädde krämigt med en elvisp. Vänd försiktigt ner florsockret och citronskalet. Bre på ett rejält lager cream cheese på citronkakan, toppa med bär, ät och njut!