Espressobollar

Naturligt sötade chokladbollar med smak av espresso!

Världens godaste chokladbollar med smak av espresso! Chokladbollarna är sötade med dadlar samt lite kokossocker och ja, dom smakar precis som vanlig chokladbollar – med lite extra kaffesmak.

Det funkar fint att byta ut espresson mot vanligt kaffe eller mjölk om man föredrar det!

Espressobollar

Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 t
Total tid 1 t 15 minuter
Portioner 20 chokladbollar

Ingredienser

  • 14 färska och urkänade dadlar
  • 4 dl havregryn
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 2 msk kokossocker
  • 6 msk kall espresso
  • Flingsalt
  • Kokos att rulla bollarna i

Instruktioner

  • Mixa dadlar och smör så gott det går.
  • Mixa ner havregryn, kokossocker, kakao och kaffe. Rör sedan ner flingsaltet.
  • Forma till bollar och rulla dom i kokos. Ställ in Espressobollarna i kylen och låt dom stelna lite.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Banoffeepaj i glas

Glutenfri och naturligt sötad.

Pepparkaksbrownie med salt kola

Naturligt sötad brownie toppad med salt kola!

Glutenfria saffransvåfflor

Saffransvåfflor gjorda på havremjöl & bovetemjöl!

Havre – & bovetevåfflor

Mättande och näringsrika våfflor gjorda på havre – & bovetemjöl.

Limekladdkaka med jordgubbsmousse

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Smoothieglass med jordgubb

Glass till mellanmål? Javisst!

Grötmuffins med choklad – & jordnötssmör

Grötmuffins som passar perfekt till mellanmål!

Pepparkaksfudge

Busenkel sötad med mörk choklad och dadlar.

Keso omelett i ugn

Lakto-ovo-vegetarisk

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar