Dessa fudge är en storfavorit här hemma som jag gjort i flera omgångar. Fudgen är otroligt enkla att göra och behöver varken kokas eller nå en perfekt temperatur för att bli just perfekt. En kastrull, mixer och en kyl är allt som behövs!
Det kan se ut som att smeten skurit sig när du mixat ihop den men det har den inte. Efter några timmar i kylen är konsistensen perfekt!
Falsk lakritsfudge
Ingredienser
- 200 gram mörk choklad (60-70% kakaohalt)
- 50 gram smör
- 20 färska och urkänade dadlar
- 1 msk kakao
- 1-2 msk lakritspulver
- Lakritsströssel
Instruktioner
- Hacka som smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna.
- Mixa ner dadlarna så gott det går tillsammans med den smälta chokladen och smöret. Tillsätt sedan kakao samt lakritspulver - Rör om.
- Klä en liten matlåda med plast och häll i smeten.
- Strö över strössel och ställ in fudgen i kylen i minst 6 timmar.
- Skär upp i bitar.