Fräsch mangodessert med havrekrisp

En fantastiskt god dessert bakad med mindre socker!

En riktigt god och fräsch dessert med mycket smak av mango! Det bästa med denna desserten är att du kan förbereda allt dagen innan och sedan fylla på glasen precis innan servering. Mango kurden klarar sig upp till en vecka i kylen så du behöver verkligen inte stressa i sista sekund.

Det är väldigt viktigt att mango curden inte kokar utan bara sjuder när du tillagar den. Annars finns det en risk att äggen koagulerar vilket i sin tur inte ger en god mango curd.

Fräsch mangodessert med havrekrisp

Skriv ut receptet
Förberedelser 30 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 glas

Ingredienser

Mango curd

  • 500 gram fryst, tinad mango
  • 0,5 dl strösocker/sockerersättning
  • 2-3 msk lime
  • Rivet skal från 1 lime
  • 4 äggulor
  • 125 gram smör

Krispigt havresmul

  • 50 gram smör
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 dl honung

Kesella

  • 500 gram lätt kesella
  • 3 msk strösocker/sockerersättning
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

Mango curd

  • Mixa mangon så fint det bara går.
  •  Häll ner mangopurén tillsammans med socker och lime i en kastrull. Värm upp tills det börjar sjuda och tillsätt sedan äggen under konstant omrörning. Det är nu väldigt viktigt att det inte kokar utan bara sjuder. När det börjar bli en tjock kräm tar du av kastrullen från spisen och tillsätter smöret i bitar. Rör om tills det smält helt och låt sedan curden vara i kylen över natten.

Krispigt havresmul

  • Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop samtliga ingredienser och klicka ut smeten på plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter tills det fått en gyllenbrun färg. Rör om med en stekspade eller liknande i smulet så att det delar på sig. Havresmulet kommer att stelna när det svalnat så ställ gärna in det i kylen.

Montering

  • Innan servering rör du ihop samtliga ingredienser till kesselan och varvar den tillsammans med curden och havresmulet i fyra glas. Ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Glutenfri brownie med cheesecake

En glutenfri brownie med cheesecake som är bakad med väldigt lite socker!

Kesofrutti

Dessert & (eller) mellanmål på ynka 5 minuter!

No bake bars

Busenkla no bake bars!

Havre – & bovetevåfflor

Mättande och näringsrika våfflor gjorda på havre – & bovetemjöl.

Limekladdkaka med jordgubbsmousse

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Smoothie med kanel – & jordnötssmör

Smoothie som nästan smakar lite jul! Otroligt god.

Fiberrika saffransbollar

Fiberrika raw-bollar med smak av saffran!

Keso med snabb äppelpaj

Keso med snabb äppelpaj som funkar utmärkt till mellanmål!

No bake tryffelpaj

Busenkel och supergod paj med chokladtryffel!

Hallonmousse tårta

Glutenfri hallonmousse tårta bakad med mindre socker!

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar