Fräsch mangodessert med havrekrisp

En fantastiskt god dessert bakad med mindre socker!

En riktigt god och fräsch dessert med mycket smak av mango! Det bästa med denna desserten är att du kan förbereda allt dagen innan och sedan fylla på glasen precis innan servering. Mango kurden klarar sig upp till en vecka i kylen så du behöver verkligen inte stressa i sista sekund.

Det är väldigt viktigt att mango curden inte kokar utan bara sjuder när du tillagar den. Annars finns det en risk att äggen koagulerar vilket i sin tur inte ger en god mango curd.

Fräsch mangodessert med havrekrisp

Skriv ut receptet
Förberedelser 30 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 glas

Ingredienser

Mango curd

  • 500 gram fryst, tinad mango
  • 0,5 dl strösocker/sockerersättning
  • 2-3 msk lime
  • Rivet skal från 1 lime
  • 4 äggulor
  • 125 gram smör

Krispigt havresmul

  • 50 gram smör
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 dl honung

Kesella

  • 500 gram lätt kesella
  • 3 msk strösocker/sockerersättning
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

Mango curd

  • Mixa mangon så fint det bara går.
  •  Häll ner mangopurén tillsammans med socker och lime i en kastrull. Värm upp tills det börjar sjuda och tillsätt sedan äggen under konstant omrörning. Det är nu väldigt viktigt att det inte kokar utan bara sjuder. När det börjar bli en tjock kräm tar du av kastrullen från spisen och tillsätter smöret i bitar. Rör om tills det smält helt och låt sedan curden vara i kylen över natten.

Krispigt havresmul

  • Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop samtliga ingredienser och klicka ut smeten på plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter tills det fått en gyllenbrun färg. Rör om med en stekspade eller liknande i smulet så att det delar på sig. Havresmulet kommer att stelna när det svalnat så ställ gärna in det i kylen.

Montering

  • Innan servering rör du ihop samtliga ingredienser till kesselan och varvar den tillsammans med curden och havresmulet i fyra glas. Ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Halloumiwrap med basilikahummus

Wrap fylld med grönsaker, halloumi och basilikahummus!

Kladdkaka med jordnötssmörpannacotta

Glutenfri samt naturligt sötad med dadlar och kokossocker!

Kanelbullesnittar

Glutenfria kanelbullesnittar bakade med mindre socker!

Halloumi – & mortosbiffar

Lakto-ovo-vegetariskt

Snabba havrefrallor

Supersnabba havrefrallor utan mjöl!

Kesofrutti

Dessert & (eller) mellanmål på ynka 5 minuter!

Cookie dough bollar

Cookie dough bollar gjorda på inget mindre är kikärtor!

Bananscones

Glutenfria och mejerifria.

Mjölfri kladdkaka

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt,...

Glutenfri brownie med cheesecake

En glutenfri brownie med cheesecake som är bakad med väldigt lite socker!

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar