Inlägget innehåller reklam igenom annonslänkar för Bagaren & kocken.
Jag har testat många olika varianter av frozen yoghurt bars men har inte tyckt att det har varit sådär supergott att sätta tänderna i en stor iskall fryst bar. Därför bestämde jag mig helt enkelt för att göra små munsbitar istället! Resultatet? Supergoda! Mina barn blir helt lyriska när jag plockar fram dessa godbitar till mellanmålet.
För att inte behöva använda nya pappersformar varje gång så har jag använt mig av en silikonform med små kupoler! Otroligt smidigt och det är SÅ enkelt att få ut cupsen ur formen. Ni hittar formen här!
Frozen yoghurt cup
Ingredienser
Botten
- 5 färska och urkänade dadlar
- 1 dl havregryn
- 0,5 dl jordnötssmör
- 3 msk linfrön
- 0,5 tsk kanel
- En nypa salt
Fyllning
- 1 dl grekisk yoghurt
- 3 msk honung
- Lite sylt eller bär
Instruktioner
- Mixa samtliga ingredienser till botten i en matbredare.
- Tryck ut degen i små silikonformar alternativt pappersformar. Ställ in i frysen och blanda under tiden ihop fyllningen.
- Fördela fyllningen jämnt i formarna och ställ tillbaka formen i frysen i minst två timmar.
- Ta fram några minuter innan servering - ät och njut!