En otroligt god brownie toppad med cheesecake! Detta är en stor favorit hos mig som jag utan tvekan kommer att göra många, många gånger. Brownien är glutenfri och bakad med väldigt lite socker, likaså cheesecaken.
Jag rekommenderar helt klart att ni bakar brownien en dag innan servering då den blir otroligt mycket godare efter en natt i kylen. Seg, kladdig och bara helt perfekt!
Glutenfri brownie med cheesecake
Ingredienser
Cheesecake
- 1 ägg
- 3 msk sockerersättning eller strösocker
- 300 gram färskost
Brownie
- 100 gram smör
- 50 gram mörk choklad (70%)
- 15 färska och urkärnade dadlar
- 3 ägg
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk espressopulver
- 2 krm salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en brödform (1,5 liter) med bakplåtspapper.
- Rör ihop samtliga ingredienser till cheesecaken och ställ den åt sidan.
- Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull och mixa sedan ner dadlarna så gott det går.
- Mixa ner äggen. Tillsätt resterande ingredienser och vänd ihop smeten med hjälp en en slickepott.
- Fyll din form med browniesmeten och häll sedan över cheesecaken. Gör fina mönster i brownien med hjälp av en knvil eller liknande.
- Grädda brownien i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter. Låt svalna helt i kylen, gärna över natten.