Glutenfri brownie med vit choklad

En glutenfri och otroligt god brownie som till största delen är naturligt sötad med dadlar.

Vet ni vad, detta kan vara världens godaste brownie! Inte nog med att den är glutenfri så är den också till största delen sötad med dadlar. Jag vill nästan lova att ingen som ni bjuder denna brownien på kommer att ana innehållet av just dadlar. Vill ni ha den helt sockerfri så är det bara att använda en vit choklad utan tillsatt socker.

Tänk på att alla ugnar fungerar och gräddar olika, så ugnstiden som står angivet i receptet är bara en riktlinje. En perfekt brownie ska ha fasta kanter och kladdig mitten, så ta hellre ut brownien förtidigt än försent ur ugnen. Allra godast blir den efter en natt i kylen så att förbereda den dagen innan är att rekommendera.

Glutenfri brownie med vit choklad

Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 6

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 18 färska och urkärnade dadlar
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 75 gram vit choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en brödform med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna en aningen.
  • Mixa smör och dadlar så gott det går. Mixa därefter ner äggen.
  • Tillsätt det torra ingredienserna och rör om till en klumpfri smet.
  • Smält den vita chokladen och rör försiktigt ner den i smeten (spara lite att ha på toppen). Häll smeten i din brödform och ringla över lite vit choklad.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 18-20 minuter. Mitten ska fortfarande vara lite kladdig. Låt brownien stelna helt i kylskåpet, gärna över natten.
  • Skär upp i önskade bitar, servera, ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Äppelpajkladdkaka

Glutenfri och naturligt sötad.

Grötmuffins med choklad – & jordnötssmör

Grötmuffins som passar perfekt till mellanmål!

Chiapudding med kokos, mango & lime

Ett perfekt mellanmål som du förbereder dagen innan!

Snabba havrefrallor

Supersnabba havrefrallor utan mjöl!

Amerikanska havrepannkakor

Amerikanska pannkakor gjorda på havremjöl istället för vetemjöl!

Smoothieglass med jordgubb

Glass till mellanmål? Javisst!

Muffinsfrallor med kanel – & kardemumma

Saftiga, glutenfria och helt otroligt goda muffinsfrallor!

Havre-pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins gjorda på havremjöl! Näringsrika och väldigt mättande.

Chokladmuffins utan vitt socker

Världens godaste chokladmuffins utan gluten och vitt socker!

Cookie dough bollar

Cookie dough bollar gjorda på inget mindre är kikärtor!

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar