Glutenfri mazarinkaka med apelsin

Saftig och glutenfri mazarinkaka smaksatt med apelsin!

Inte nog med att denna mazarinkakan är glutenfri, supergod och bara helt perfekt – den är också extremt lätt att göra. Det mest avancerade i denna kakan är förmodligen att riva apelsinskalet på rivjärnet. Hur härligt?

Jag har smaksatt mazarinkakan med apelsin detta går dock att utesluta om man önskar.

Glutenfri mazarinkaka med apelsin

Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 55 minuter

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl neutral olja (solrosolja eller rapsolja)
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl majsmjöl
  • 1,25 dl strösocker/sockerersättning
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl nypressad apelsinsaft
  • Rivet skal från 2 apelsiner
  • 1 krm bittermandelarom

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Vispa ihop ägg och socker med en ballongvisp.
  • Rör ner resterande ingredienser.
  • Klä en brödform (1,5 liter) med bakplåtspapper och häll i smeten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-45 minuter. Kakan ska vara helt genomgräddad.
  • Låt svalna - Ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Äppelpajkladdkaka

Glutenfri och naturligt sötad.

Kladdkaka i glas med kola – & färskost

Världens godaste dessert! Glutenfri och sötad med honung, kokossocker samt mörk choklad.

Havrekakor med choklad & flingsalt

Ett par helt fantastiskt goda havrekakor med choklad och flingsalt. Tack vare bikarbonaten så blir kakorna sådär härligt spröda och tack vare...

Havre-pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins gjorda på havremjöl! Näringsrika och väldigt mättande.

Chocolate overnight oat

Overnight oat med smak av mycket choklad!

Brownie med jordnötssmörfrosting

Glutenfri brownie toppad med en riktigt god jordnötssmörfrosting!

Browniebollar på svarta bönor

Supergoda och väldigt enkla att göra!

Banoffeepaj i glas

Glutenfri och naturligt sötad.

Boveteplättar

Plättar gjorda på bovetemjöl! Näringsrika och helt glutenfria.

Havre – & bovetevåfflor

Mättande och näringsrika våfflor gjorda på havre – & bovetemjöl.

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar