Glutenfria spröda havrekakor

Glutenfria spröda havrekakor!

Som jag kämpat med att få fram detta recept! Antingen så har kakorna blivit för lösa eller för hårda inte sådär härligt spröda som havrekakor ska vara. Men nu så! Här har ni ett par riktigt goda, spröda och glutenfria havrekakor. En stor favorit bland både stora och små – med all förståelse.

Kakorna kan vara en aningen ojämna när dom kommer direkt ur ugnen men med hjälp av öppningen på ett runt stort glas ordnar du det lätt!

Glutenfria spröda havrekakor

Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 20 t 10 minuter
Portioner 12 stycken

Ingredienser

  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk rapsolja
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl rismjöl
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk hjortronsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Vispa smör, strösocker och vaniljsocker krämigt.
  • Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och häll sedan ner dom i smöret. Nyp ihop till en deg.
  • Forma till 12 lika stora bollar (40 gram styck) och lägg dom med ett brett mellanrum på plåten. Platta till lätt med en gaffel.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt svalna helt innan du flyttar dom från plåten.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Chocolate overnight oat

Overnight oat med smak av mycket choklad!

Halloumi – & mortosbiffar

Lakto-ovo-vegetariskt

Jordnötssmörgranola

Granola rostad i jordnötssmör, honung och lite flingsalt!

No bake tryffelpaj

Busenkel och supergod paj med chokladtryffel!

Fräsch mangodessert med havrekrisp

En fantastiskt god dessert bakad med mindre socker!

Fiberrika saffransbollar

Fiberrika raw-bollar med smak av saffran!

Hallonmousse tårta

Glutenfri hallonmousse tårta bakad med mindre socker!

Overnight oat med äpple – & kanel

En supergod overnight oat med kanel & äpple!

Glutenfria saffransvåfflor

Saffransvåfflor gjorda på havremjöl & bovetemjöl!

Chokladmousse tårta

Denna tårtan bör läggas till på allas "att-baka-lista". Det är alltså en kladdkaka toppad med chokladmousse! Så otroligt god och inte nog med det -...

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar