Glutenfri mazarinakaka

Glutenfri mazarinkaka som bakas i en springform! Otroligt god!

En glutenfri och helt fantastiskt god Mazarinkaka! Det som är så härligt med denna Mazarinkakan är att den bakas i en
springform istället för i små formar. Detta sparar dig tid och en himla massa tålamod!

Mandelmassa finns både med och utan tillsatt socker. I receptet nedan har jag använt mig av mandelmassa utan tillsatt socker. Använder mandelmassa med socker så kan du dra ner på sockermängden i receptet om du inte vill ha den för söt.

Glutenfri mazarinkaka

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 t 5 minuter

Ingredienser

Mazarinkaka

  • 175 g smör
  • 300 g mandelmassa utan tillsatt socker
  • 1,25 dl strösocker/sockerersättning
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 ägg
  • 0,5-1 tsk bittermandelarom

Glasyr

  • 3 dl florsocker
  • 2-2,5 msk vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Riv mandelmassan på ett rivjärn.
  • Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt dom i smöret tillsammans med äggen. Vispa ihop smeten med en elvisp.
  • Vispa ner mandelmassan och smaka av med bittermandelarom.
  • Häll smeten i din springform och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter. Låt mazarinkakan svalna helt.
  • Blanda ihop florsocker och vatten. Häll glasyren över kakan och låt den stelna helt.
  • Ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Naturligt sötade frökakor

Naturligt sötade frökakor proppade med vitaminer och mineraler.

Grilloumiemacka

Glutenfri grilloumiemacka! Otroligt god och mättande.

Havre-pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins gjorda på havremjöl! Näringsrika och väldigt mättande.

Chiapudding med kokos, mango & lime

Ett perfekt mellanmål som du förbereder dagen innan!

Chocolate chip muffins med jordnötssmör

Chocolate chip muffins som passar utmärkt till mellanmål!

Rabarbermuffins

Bakade med havre & kokosmjöl samt mindre socker!

No bake bars

Busenkla no bake bars!

Havreugnspannkaka i långpanna

En havreugnspannkaka utan vetemjöl. Barnens favorit!

Overnight oat med äpple – & kanel

En supergod overnight oat med kanel & äpple!

Hallon – & blåbärs smulpaj

Glutenfri smulpaj bakad med mindre socker.

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar