Glutenfri mazarinakaka

Glutenfri mazarinkaka som bakas i en springform! Otroligt god!

En glutenfri och helt fantastiskt god Mazarinkaka! Det som är så härligt med denna Mazarinkakan är att den bakas i en
springform istället för i små formar. Detta sparar dig tid och en himla massa tålamod!

Mandelmassa finns både med och utan tillsatt socker. I receptet nedan har jag använt mig av mandelmassa utan tillsatt socker. Använder mandelmassa med socker så kan du dra ner på sockermängden i receptet om du inte vill ha den för söt.

Glutenfri mazarinkaka

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 t 5 minuter

Ingredienser

Mazarinkaka

  • 175 g smör
  • 300 g mandelmassa utan tillsatt socker
  • 1,25 dl strösocker/sockerersättning
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 ägg
  • 0,5-1 tsk bittermandelarom

Glasyr

  • 3 dl florsocker
  • 2-2,5 msk vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Riv mandelmassan på ett rivjärn.
  • Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt dom i smöret tillsammans med äggen. Vispa ihop smeten med en elvisp.
  • Vispa ner mandelmassan och smaka av med bittermandelarom.
  • Häll smeten i din springform och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter. Låt mazarinkakan svalna helt.
  • Blanda ihop florsocker och vatten. Häll glasyren över kakan och låt den stelna helt.
  • Ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Hallon – & blåbärs smulpaj

Glutenfri smulpaj bakad med mindre socker.

Bananpannkaka i ugn

  När man behöver spara tid eller helt enkelt inte orkar steka egna bananpannkakor, ja då gör man en enda stor bananpannkaka i ugn istället!...

Smoothieglass med jordgubb

Glass till mellanmål? Javisst!

Kanelbullemums

Näringsrika, glutenfria och bakade med mindre socker!

Havrerutor med mörk choklad

Busenkla havrerutor som bakar tar några minuter att slänga ihop!

Smulig äppelpaj med flingsalt

Glutenfri smulpaj med äpplen!

Frozen yoghurt cup

Perfekt mellis-snacks!

No bake tryffelpaj

Busenkel och supergod paj med chokladtryffel!

Chocolate chip pannkakor

Glutenfria, fluffiga chocolate chip pannkakor!

Browniebollar på svarta bönor

Supergoda och väldigt enkla att göra!

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar