En glutenfri och helt fantastiskt god Mazarinkaka! Det som är så härligt med denna Mazarinkakan är att den bakas i en
springform istället för i små formar. Detta sparar dig tid och en himla massa tålamod!
Mandelmassa finns både med och utan tillsatt socker. I receptet nedan har jag använt mig av mandelmassa utan tillsatt socker. Använder mandelmassa med socker så kan du dra ner på sockermängden i receptet om du inte vill ha den för söt.
Glutenfri mazarinkaka
Ingredienser
Mazarinkaka
- 175 g smör
- 300 g mandelmassa utan tillsatt socker
- 1,25 dl strösocker/sockerersättning
- 1,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl potatismjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk fiberhusk
- 2 ägg
- 0,5-1 tsk bittermandelarom
Glasyr
- 3 dl florsocker
- 2-2,5 msk vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Riv mandelmassan på ett rivjärn.
- Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt dom i smöret tillsammans med äggen. Vispa ihop smeten med en elvisp.
- Vispa ner mandelmassan och smaka av med bittermandelarom.
- Häll smeten i din springform och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter. Låt mazarinkakan svalna helt.
- Blanda ihop florsocker och vatten. Häll glasyren över kakan och låt den stelna helt.
- Ät och njut!