Ett par riktigt goda och enkla muffins smaksatta med choklad och jordnötssmör. Passar lika bra till mellanmål som till fika! Barnen älskar dom och likaså jag. Vi brukar fylla upp frysen och ta fram vid behov!
Dom muffisarna ni inte äter upp rekommenderar jag att ni frysen in och tar fram efter hand. Ni gör dom enkelt glutenfria igenom att använda er av rena/glutenfria havregryn.
Grötmuffins med choklad - & jordnötssmör
Ingredienser
- 3 dl havregryn
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 msk kanel
- 0,5 tsk salt
- 2 stora och mogna bananer
- 2 ägg
- 1,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl jordnötssmör
- 0,5 dl flytande honung 1
- 1 dl mörka chokladknappar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman alla torra ingredienser förutom chokladen i en bunke.
- Mixa samman resterande ingredienser till en slät smet och tillsätt havreblandningen. Rör om och låt smeten stå och svälla i 30 minuter.
- Vänd ner chokladknapparna och fördela smeten jämnt i 10 muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
- Låt svalna helt!