Muffins till mellanmål? Javisst! Dessa muffins har sin bas på havregryn, banan, ägg och mjölk vilket gör dom otroligt mättande. Vi har gjort dom flera gånger här hemma och barnen älskar dom. Jag har smaksatt grötmuffisarna med kanel och kardemumma men här kan egentligen bara fantasin sätta stop. Ett rivet äpple eller två är garanterat gott att ha i!
Det är viktigt att smeten får stå och svälla i 30 minuter innan du skjutsar in muffisarna i ugnen. Det är också viktigt att dom får svalna helt innan du äter dom.
Grötmuffins
Ingredienser
- 3 dl havregryn
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 0,5 tsk salt
- 2 stora mogna bananer
- 2 ägg
- 1,5 dl mandelmjölk eller annan mjölk
- 2 msk honung
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman alla torra ingredienser i en skål och mixa samman alla blöta ingredienser i en annan skål. Rör ner dom torra ingredienserna och låt smeten stå och svälla i 30 minuter.
- Fördela smeten jämnt i 10 muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
- Låt svalna helt! Frys in eller förvara i kylen.