Hallonmousse tårta

Glutenfri hallonmousse tårta bakad med mindre socker!

Denna tårtan är verkligen fantastiskt på alla sätt och vis. Glutenfri, bakad med mindre socker och bara helt underbart god. I moussen har jag använt mig av lätt kesella för att få lite mer syrlighet och det går så fint ihop med chokladen.

Moussetårtan spenderar gärna en natt i kylen så förbered den dagen innan servering! Bären lägger du på precis innan servering.

Hallonmousse tårta

Skriv ut receptet
Förberedelser 45 minuter
Total tid 2 t 40 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser

Kladdkaka

  • 125 gram smör
  • 100 gram mörk choklad
  • 18 färska och urkänade dadlar
  • 2 ägg
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt

Hallonmousse

  • 300 gram frysta hallon
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 gram lätt kesella
  • 1,25 dl strösocker/sockerersättning

Topping

  • Färska bär

Instruktioner

Kladdkaka

  • Börja med kladdkakan och sätt ugnen på 160 grader varmluft. Klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull. Mixa därefter ner dadlarna så gott det går.
  • Tillsätt resterande ingredienser till kladdkakan och vänd runt smeten med hjälp av en slickepott.
  • Häll smeten i din springform och grädda den i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Kanterna ska vara fasta och mitten lite ogräddad. Låt kladdkakan svalna helt.

Hallonmousse

  • Häll hallonen i en kastrull och låt dom tina samt koka i cirka 5 minuter.
  • Sila av hallonen så att du får bort alla kärnorna. Du ska ha 1,25 dl hallonpure efter.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  • Vispa grädden löst. Vispar du den för hårt riskerar du att få en grynig mousse. Precis när vispen börjar lämna spår efter sig är den klar.
  • Rör ihop kesella, hallonpuré och socker i en bunke. Värm upp 1 dl av hallonblandningen i en kastrull. Kramar ur gelatinbladen och vispa ner dom i kastrullen tills dom lösts upp sig helt. Häll tillbaka blandningen i skålen och vänd försiktigt ner grädden.
  • Häll moussen över kladdkakan och låt den stelna i kylen över natten.
  • Toppa med färska bär - ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Halloumi – & mortosbiffar

Lakto-ovo-vegetariskt

Näringsrika daimsnittar

Glutenfri och bakade med mindre socker.

Knäckig blåbärspaj

En otroligt god och knäckig blåbärspaj utan tillsatt socker.

Grötmuffins med choklad – & jordnötssmör

Grötmuffins som passar perfekt till mellanmål!

Snickerspannacotta

Snickerspannacotta sötad med kokossocker och mörk choklad!

Halloumiwrap med basilikahummus

Wrap fylld med grönsaker, halloumi och basilikahummus!

Kladdkaka i glas med kola – & färskost

Världens godaste dessert! Glutenfri och sötad med honung, kokossocker samt mörk choklad.

Keso omelett i ugn

Lakto-ovo-vegetarisk

Citronkaka med cream cheese

Glutenfri citronkaka bakad med mindre socker!

Banoffeepaj i glas

Glutenfri och naturligt sötad.

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar