Hallonmousse tårta

Glutenfri hallonmousse tårta bakad med mindre socker!

Denna tårtan är verkligen fantastiskt på alla sätt och vis. Glutenfri, bakad med mindre socker och bara helt underbart god. I moussen har jag använt mig av lätt kesella för att få lite mer syrlighet och det går så fint ihop med chokladen.

Moussetårtan spenderar gärna en natt i kylen så förbered den dagen innan servering! Bären lägger du på precis innan servering.

Hallonmousse tårta

Skriv ut receptet
Förberedelser 45 minuter
Total tid 2 t 40 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser

Kladdkaka

  • 125 gram smör
  • 100 gram mörk choklad
  • 18 färska och urkänade dadlar
  • 2 ägg
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt

Hallonmousse

  • 300 gram frysta hallon
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 gram lätt kesella
  • 1,25 dl strösocker/sockerersättning

Topping

  • Färska bär

Instruktioner

Kladdkaka

  • Börja med kladdkakan och sätt ugnen på 160 grader varmluft. Klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull. Mixa därefter ner dadlarna så gott det går.
  • Tillsätt resterande ingredienser till kladdkakan och vänd runt smeten med hjälp av en slickepott.
  • Häll smeten i din springform och grädda den i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Kanterna ska vara fasta och mitten lite ogräddad. Låt kladdkakan svalna helt.

Hallonmousse

  • Häll hallonen i en kastrull och låt dom tina samt koka i cirka 5 minuter.
  • Sila av hallonen så att du får bort alla kärnorna. Du ska ha 1,25 dl hallonpure efter.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  • Vispa grädden löst. Vispar du den för hårt riskerar du att få en grynig mousse. Precis när vispen börjar lämna spår efter sig är den klar.
  • Rör ihop kesella, hallonpuré och socker i en bunke. Värm upp 1 dl av hallonblandningen i en kastrull. Kramar ur gelatinbladen och vispa ner dom i kastrullen tills dom lösts upp sig helt. Häll tillbaka blandningen i skålen och vänd försiktigt ner grädden.
  • Häll moussen över kladdkakan och låt den stelna i kylen över natten.
  • Toppa med färska bär - ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Somrig dessert med citron och jordgubb

Glutenfri samt bakad med mindre socker!

Havrerutor med mörk choklad

Busenkla havrerutor som bakar tar några minuter att slänga ihop!

Naturligt sötade kanelbullar med fullkorn

Kanelbullar sötade med dadlar och agavesirap.

Bananscones

Glutenfria och mejerifria.

Chokladsbollsrutor med chokladtryffel

Sötade med dadlar, mörk choklad & lite kokossocker.

Muffinsfrallor med kanel – & kardemumma

Saftiga, glutenfria och helt otroligt goda muffinsfrallor!

Halloumi – & zucchinibiffar

Lakto-ovo-vegetarisk

Chiapudding med kokos, mango & lime

Ett perfekt mellanmål som du förbereder dagen innan!

Kesobröd långpanna

Busenkelt och mjölfritt bröd!

5 minuters äppelpaj

Äppelpaj på fem minuter som passar både till mellanmål och dessert!

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar