Alltså åh! Detta är utan tvekan min nya favorit-kladdkaka! Kladdkaka, syrliga hallon och havresmul – det KAN inte bli fel. Jag har bakat den med mindre strösocker men det funkar utmärkt att använda sockerersättning om man önskar. Kladdkakan är dessutom helt glutenfri.
Allra godast blir den efter en natt i kylen så jag rekommenderar att ni förbereder den dagen innan!
Hallonpajkladdkaka
Ingredienser
Kladdkaka
- 125 gram smör
- 3 ägg
- 1,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl majsmjöl
- 1 dl strösocker/sockerersättning
- 2 tsk vaniljsocker
- Rivet skal från 1 citron
Hallonfyllning
- 2 dl frysta hallon
- 2 msk potatismjöl
Havresmul
- 75 gram smör
- 2 dl havregryn
- 0,5 dl honung
Instruktioner
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret och låt det svalna en aningen. Tillsätt sedan resterande ingredienser till kladdkakan och vänd ihop smeten. Häll smeten i din springform och ställ åt sidan.
Hallonfyllning
- Rör ihop hallon och potatismjöl. Strö sedan hallonen över kladdkakan.
Havresmul
- Smält smöret och rör ner havregryn och honung. Strö havresmulet över kladdkakan och grädda sedan kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter. Mitten ska fortfarande vara riktigt kladdig. Låt svalna helt i kylskåpet i minst 6 timmar men gärna över natten.