Våfflor kan vara något utav det bästa jag vet! Enkelt att göra och alltid lika gott. Ett måste för mig är att våfflorna är frasiga och det är precis vad dessa våfflor är – trotts att dom inte innehåller något vetemjöl. Här har jag istället använt mig av havre och bovetemjöl vilket gör dom näringsrika och lite mer mättande. Önskar du göra våfflor gjorda på bara havregryn så hittar du receptet på det här.
Tänk på att dessa våfflor behöver gräddas en aningen längre än dom klassiska våfflorna för att bli riktigt frasiga.
Havre - & bovetevåfflor
Ingredienser
- 1,5 dl havremjöl
- 1 dl bovetemjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 5 dl valfri mjölk
- 75 gram smält smör
- 2 ägg
Instruktioner
- Blanda samman alla torra ingredienser.
- Tillsätt sedan resterande ingredienser och låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
- Grädda våfflorna på hög värme i ett våffeljärn. Glöm inte röra om emellan varje våffla och tänk på att dessa våfflor behöver gräddas en aningen längre än dom klassiska.
- Serveras direkt med valfri topping!