Havrelimpa med kvarg

Ett bröd bakat utan vetemjöl!

Mitt favoritbröd alla dagar i veckan! Så otroligt enkelt att göra och väldigt mättande. Brödet är bakat med ett endaste sädesslag – havregryn. Ett näringsrikt sädesslag som gör våra kroppar gott. Du gör enkelt brödet glutenfritt igenom att använda dig av glutenfria havregryn.

För att inte riskera ett platt bröd:
– Vispa upp äggen väl.
– Blanda samman alla torra ingredienser innan du lägger ner dom i smeten.
– Ta inte ut limpan för tidigt. Det gör ingenting om den har en liten mörk ovansida.
– Låt brödet svalna helt innan du stjälper upp det.

Havrelimpa med kvarg

Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 t
Portioner 1 limpa

Ingredienser

  • 8 dl havregryn
  • 3 ägg
  • 500 gram naturell kvarg (En burk)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl honung
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,25 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Klä en brödform (1,5 liter).
  • Mixa havregrynen till mjöl och rör ihop dom med resterande torra ingredienser.
  • Vispa upp äggen väl.
  • Blanda samman samtliga ingredienser till en riktigt kletig deg.
  • Häll degen i en brödform och dunka formen lätt i bordet för att få bort eventuella luftbubblor.
  • Baka i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter. Låt brödet svalna helt innan du stjälper upp det.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Hallonpajkladdkaka

Glutenfri samt bakad med mindre socker!

Kladdkaka med jordnötssmörpannacotta

Glutenfri samt naturligt sötad med dadlar och kokossocker!

Halloumi – & zucchinibiffar

Lakto-ovo-vegetarisk

Bananscones

Glutenfria och mejerifria.

Hallon – & blåbärs smulpaj

Glutenfri smulpaj bakad med mindre socker.

Mazarinkladdkaka med hallon

Glutenfri mazarinkladdkaka med hallon!

Fräsch mangodessert med havrekrisp

En fantastiskt god dessert bakad med mindre socker!

Muffinsfrallor med kanel – & kardemumma

Saftiga, glutenfria och helt otroligt goda muffinsfrallor!

Jordnötssmörgranola

Granola rostad i jordnötssmör, honung och lite flingsalt!

Chokladsbollsrutor med chokladtryffel

Sötade med dadlar, mörk choklad & lite kokossocker.

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar