Havrerutor med mörk choklad

Busenkla havrerutor som bakar tar några minuter att slänga ihop!

Alltså dessa havrerutor tar max 10 minuter att slänga ihop! Resten sköter ugn och kyl, kan det bli bättre? Tror inte det. Otroligt goda och efter några timmar i kylen blir dom nästan lite sega.

Du gör dom enkelt glutenfria igenom att använda dig av glutenfria/rena havregryn.

Havrerutor med mörk choklad & flingsalt

Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser

  • 125 gram smör
  • 3,5 dl havregryn
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 0,75 dl kokossocker
  • 3 msk agavesirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver

Topping

  • 150 gram mörk choklad
  • Flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft och klä en liten ugnsform, cirka 20 x 20 cm.
  • Smält smöret och låt det svalna en aningen. Vänd sedan ner alla ingredienser förutom chokladen och rör ihop till en massa.
  • Tryck ut massan i din form, så kompakt det går. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Hacka undertiden den mörka chokladen fint.
  • Direkt när kakan kommit ut ur ugnen lägger du chokladen på kakan. Efter några minuter har chokladen smält och då strör du över lite flingsalt.
  • Låt svalna helt i kylen. Skär upp i bitar - ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Grötmuffins med choklad – & jordnötssmör

Grötmuffins som passar perfekt till mellanmål!

Chocolate overnight oat

Overnight oat med smak av mycket choklad!

Polkagrischeesecake i glas

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Fiberrika pepparkaksbollar

Naturligt sötade pepparkaksbollar!

Semmelkladdkaka

Glutenfri semmelkladdkaka bakad med mindre socker.

Mjölfri kladdkaka

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt,...

Mazarinkladdkaka med hallon

Glutenfri mazarinkladdkaka med hallon!

Overnight oat med hallon

Ett perfekt mellanmål som mättar och boostar kroppen med näring!

Bananpannkaka i ugn

  När man behöver spara tid eller helt enkelt inte orkar steka egna bananpannkakor, ja då gör man en enda stor bananpannkaka i ugn istället!...

No bake tryffelpaj

Busenkel och supergod paj med chokladtryffel!

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar