Jag tror på riktigt att jag aldrig någonsin kommer att göra en klassisk ugnspannkaka igen. Denna variant är gjord på havregryn och jag älskar den. Så god, mättande och näringsrik – ja, precis allt jag önskar! Ugnspannkakan klarar sig upp till fem dagar i kylen så det är utmärkt mellanmål/frukost att förbereda i förväg.
Här kommer några förslag på mättande och goda toppingar:
Keso med honung och färska bär
Turkisk yoghurt med honung och färska bär
Vaniljkvarg med kanelsteka äpplen och honung
Vaniljkvarg med banan, jordnötssmör och agavesirap
Havreugnspannkaka i långpanna
Ingredienser
- 5 dl havregryn (eller 3,75 dl havremjöl)
- 4 tsk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 8 dl mjölk
- 6 ägg
- 2 msk honung
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft och klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Mixa havregrynen till fint mjöl.
- Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet och häll smeten i din långpanna.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna en aningen innan servering.