Jordgubb – & rabarberpaj

Glutenfri och sötad med kokossocker, honung samt lite vaniljsocker.

Jordgubb – & rabarberpaj hörni! Vilken grej! Dom sura rabarberna går så bra ihop med dom söta jordgubbarna. Havresmulet som är ovan på är helt fantastiskt gott och nästan lite segt – det påminner mycket om kola faktiskt! Pajen är sötad med kokossocker, honung samt lite vaniljsocker.

När pajen kommer direkt ur ugnen så är havresmulet lite löst men stelnar med tiden. Därför rekommenderar jag att du göra pajen sisådär 1-2 timmar innan servering. Låt svalna i rumstemperatur.

Jordgubb - & rabarberpaj

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 1 t 20 minuter
Portioner 8 personer

Ingredienser

  • 250 gram jordgubbar
  • 150 gram rabarber
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 175 gram smör
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl kokossocker
  • 0,5 dl honung

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Skär jordgubbar och rabarber i mindre tärningar och lägg dom i pajformen tillsammans med potatismjölet och vaniljsockret. Ställ åt sidan.
  • Smält smöret och rör därefter ner resterande ingredienser.
  • Klicka ut smeten i pajformen och bre försiktigt ut ett jämnt lager.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter.
  • Låt svalna i rumstemperatur minst en timme men gärna två. Servera tillsammans med glass, vaniljvisp eller vaniljsås.

Anteckning

Ställer du in pajen i kylen över natten så får du en knäckig paj! 

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Havre – & bovetevåfflor

Mättande och näringsrika våfflor gjorda på havre – & bovetemjöl.

Halloumiwrap med basilikahummus

Wrap fylld med grönsaker, halloumi och basilikahummus!

Brownie med jordnötssmörfrosting

Glutenfri brownie toppad med en riktigt god jordnötssmörfrosting!

Mjölfri kladdkaka

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt,...

Snickers bars

Busenkla och goda snickersbars sötade med honung, dadlar och mörk choklad.

Jordnötssmörgranola

Granola rostad i jordnötssmör, honung och lite flingsalt!

Smoothie med kanel – & jordnötssmör

Smoothie som nästan smakar lite jul! Otroligt god.

Kärleksmumskladdkaka

Glutenfri och sötad med dadlar, vaniljsocker samt mörk choklad!

Hallon – & blåbärs smulpaj

Glutenfri smulpaj bakad med mindre socker.

Kesomuffins

Glutenfria kesomuffins sötade med honung och banan!

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar