Jordgubb – & rabarberpaj hörni! Vilken grej! Dom sura rabarberna går så bra ihop med dom söta jordgubbarna. Havresmulet som är ovan på är helt fantastiskt gott och nästan lite segt – det påminner mycket om kola faktiskt! Pajen är sötad med kokossocker, honung samt lite vaniljsocker.
När pajen kommer direkt ur ugnen så är havresmulet lite löst men stelnar med tiden. Därför rekommenderar jag att du göra pajen sisådär 1-2 timmar innan servering. Låt svalna i rumstemperatur.
Jordgubb - & rabarberpaj
Ingredienser
- 250 gram jordgubbar
- 150 gram rabarber
- 1,5 msk potatismjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 175 gram smör
- 2,5 dl havregryn
- 1 dl riven kokos
- 1 dl mandelmjöl
- 1,5 dl kokossocker
- 0,5 dl honung
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Skär jordgubbar och rabarber i mindre tärningar och lägg dom i pajformen tillsammans med potatismjölet och vaniljsockret. Ställ åt sidan.
- Smält smöret och rör därefter ner resterande ingredienser.
- Klicka ut smeten i pajformen och bre försiktigt ut ett jämnt lager.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter.
- Låt svalna i rumstemperatur minst en timme men gärna två. Servera tillsammans med glass, vaniljvisp eller vaniljsås.