Gör ni egen granola eller köper ni färdig? Jag är en riktigt periodare när det kommer till den saken men just nu är jag inne i en period där jag alltid har hemgjord granola i skafferiet.Och ja, det känns alltid lite roligare att äta frukost och mellanmål när jag har perioder som dessa.
Just denna granola är rostad i ugnen tillsammans med jordnötssmör och honung. Det kan liksom inte bli fel när det är jordnötssmör inblandat. I receptet nedan kan du byta ut alla fröer mot lite vad du vill, mandlar, chasewnötter, jordnötter. Det är egentligen bara fantasin som kan sätta stop!
Jordnötssmörgranola
Ingredienser
- 3 dl havregryn
- 3 dl rågflingor
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl solrosfrön
- 0,5 dl linfrön
- 1 dl jordnötssmör
- 1 dl vatten
- 0,5 dl rapsolja
- 0,75 dl honung
- Flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
- Blanda samman alla torra ingredienser.
- Värm jordnötssmör, vatten, rapsolja och honung på spisen tills allt blandats samman och jordnötssmöret lösts upp sig.
- Häll jordnötssmörblandningen över det torra ingredienserna och nyp ihop allt med händerna.
- Smula ut granolan på en klädd plåt och toppa med flingsalt. Rosta granolan i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter. Rör om då och då. Du vet att granolan är klar när den är torr.
- Strö över lite flingsalt och förvara granolan i en lufttät burk i rumstemperatur.