Kaffebrownie

En riktigt drömgod brownie om du som jag älskar choklad och kaffe tillsammans! Älskar du inte kaffe (hur man nu inte kan göra det?) så är det bara att utesluta espressopulvret. Då blir det istället en riktigt god och kladdig chokladbrownie! Brownien har jag förresten toppad med en god chokladganache och lite flingsalt. Förbered gärna […]

En riktigt drömgod brownie om du som jag älskar choklad och kaffe tillsammans! Älskar du inte kaffe (hur man nu inte kan göra det?) så är det bara att utesluta espressopulvret. Då blir det istället en riktigt god och kladdig chokladbrownie! Brownien har jag förresten toppad med en god chokladganache och lite flingsalt.

Förbered gärna brownien dagen innan servering då den blir som godast efter en natt i kylen.


Kaffebrownie

Skriv ut receptet
Förberedelser 25 minuter
Tillagningstid 6 t
Total tid 6 t 25 minuter

Ingredienser

Brownie

  • 100 gram smör
  • 18 färska och urkärnade dadlar
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk espressopulver
  • 2 krm salt

Ganache

  • 100 gram mörk choklad (65-70% kakaohalt)
  • 1 dl vispgrädde
  • Flingsalt

Instruktioner

Brownie

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en brödform (1,5 liter) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna en aningen. Mixa sedan ner dadlarna så gott det går.
  • Mixa ner äggen och tillsätt seden resten av ingredienserna.
  • Häll smeten i din form och grädda den i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Mitten ska fortfarande vara riktigt kladdig. Låt svalna.

Ganache

  • Finhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  • Värm grädden i en kastrull och precis när den börjat koka tar du av kastrullen och häller grädden över chokladen. Rör om tills chokladen smält helt.
  • Häll ganachen över grädden och strö över lite flingsalt. Låt stelna helt i kylen, gärna över natten.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Overnight oat med äpple – & kanel

En supergod overnight oat med kanel & äpple!

Kärleksmumskladdkaka

Glutenfri och sötad med dadlar, vaniljsocker samt mörk choklad!

Espressobollar

Naturligt sötade chokladbollar med smak av espresso!

Somrig dessert med citron och jordgubb

Glutenfri samt bakad med mindre socker!

Havrekakor med choklad & flingsalt

Ett par helt fantastiskt goda havrekakor med choklad och flingsalt. Tack vare bikarbonaten så blir kakorna sådär härligt spröda och tack vare...

Kanelbullekladdkaka

Glutenfri kanelbullekladdkaka bakad med kokossocker & vaniljsocker.

Banoffeepaj i glas

Glutenfri och naturligt sötad.

Bananscones

Glutenfria och mejerifria.

Naturligt sötade kanelbullar med fullkorn

Kanelbullar sötade med dadlar och agavesirap.

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar