Kaffebrownie

En riktigt drömgod brownie om du som jag älskar choklad och kaffe tillsammans! Älskar du inte kaffe (hur man nu inte kan göra det?) så är det bara att utesluta espressopulvret. Då blir det istället en riktigt god och kladdig chokladbrownie! Brownien har jag förresten toppad med en god chokladganache och lite flingsalt. Förbered gärna […]

En riktigt drömgod brownie om du som jag älskar choklad och kaffe tillsammans! Älskar du inte kaffe (hur man nu inte kan göra det?) så är det bara att utesluta espressopulvret. Då blir det istället en riktigt god och kladdig chokladbrownie! Brownien har jag förresten toppad med en god chokladganache och lite flingsalt.

Förbered gärna brownien dagen innan servering då den blir som godast efter en natt i kylen.


Kaffebrownie

Skriv ut receptet
Förberedelser 25 minuter
Tillagningstid 6 t
Total tid 6 t 25 minuter

Ingredienser

Brownie

  • 100 gram smör
  • 18 färska och urkärnade dadlar
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk espressopulver
  • 2 krm salt

Ganache

  • 100 gram mörk choklad (65-70% kakaohalt)
  • 1 dl vispgrädde
  • Flingsalt

Instruktioner

Brownie

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en brödform (1,5 liter) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna en aningen. Mixa sedan ner dadlarna så gott det går.
  • Mixa ner äggen och tillsätt seden resten av ingredienserna.
  • Häll smeten i din form och grädda den i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Mitten ska fortfarande vara riktigt kladdig. Låt svalna.

Ganache

  • Finhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  • Värm grädden i en kastrull och precis när den börjat koka tar du av kastrullen och häller grädden över chokladen. Rör om tills chokladen smält helt.
  • Häll ganachen över grädden och strö över lite flingsalt. Låt stelna helt i kylen, gärna över natten.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Chokladsbollsrutor med chokladtryffel

Sötade med dadlar, mörk choklad & lite kokossocker.

Havrerutor med mörk choklad

Busenkla havrerutor som bakar tar några minuter att slänga ihop!

Äppelpajkladdkaka

Glutenfri och naturligt sötad.

Havre-pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins gjorda på havremjöl! Näringsrika och väldigt mättande.

Banan – & kesoplättar i ugn

Busenkla plättar som görs i ugnen!

Mejerifria chokladbollar på svarta bönor

Superkrämiga chokladbollar gjorda på inget mindre än svarta bönor!

Snickerssmoothie

Smoothie som smakar snickers!

Kesomuffins

Glutenfria kesomuffins sötade med honung och banan!

Knäckig blåbärspaj

En otroligt god och knäckig blåbärspaj utan tillsatt socker.

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar