Kanelbullekladdkaka

Glutenfri kanelbullekladdkaka bakad med kokossocker & vaniljsocker.

En helt otroligt god kanelbullekladdkaka som är bakad med mandelmjöl & rismjöl vilket gör den helt glutenfri. Kladdkakan är sötad med kokossocker, vaniljsocker och såklart lite pärlsocker. Jag rekommenderar alltid att man bakar kladdkakan dagen innan servering. Då hinner den stå i kylen och kladda till sig rejält samtidigt som den blir lite fastare och väldigt mycket godare!

Tre andra härliga hybrider på kanelbullar:
Kanelbullemums
Kanelbullesnittar
Kanelbullebollar

Kanelbullekladdkaka

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 2 t 20 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 1,5 dl kokosocker
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 3 ägg
  • 3 tsk kanel
  • Pärlsocker till topping

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna en aningen. Rör ner mandelmjöl, rismjöl, kokossocker, vaniljsocker, kardemumma och ägg.
  • Ta cirka 0,75 dl av smeten och rör ihop den med kanel.
  • Häll den ljusare smeten i din springform och ringla sedan över den mörkare smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vara riktigt kladdig.
  • Strö över lite pärlsocker direkt när kladdkakan kommer ut ur ugnen. När kladdkakan svalnat ställer du in den i kylen några timmar, gärna över natten.
  • Servera tillsammans med en klick grädde eller glass.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Glutenfri brownie med vit choklad

En glutenfri och otroligt god brownie som till största delen är naturligt sötad med dadlar.

No bake bars

Busenkla no bake bars!

Bananpannkaka i ugn

  När man behöver spara tid eller helt enkelt inte orkar steka egna bananpannkakor, ja då gör man en enda stor bananpannkaka i ugn istället!...

Kladdkaka med jordnötssmörpannacotta

Glutenfri samt naturligt sötad med dadlar och kokossocker!

Havrelimpa med kvarg

Ett bröd bakat utan vetemjöl!

Havre-pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins gjorda på havremjöl! Näringsrika och väldigt mättande.

Glutenfri mazarinkaka med apelsin

Saftig och glutenfri mazarinkaka smaksatt med apelsin!

Glutenfri brownie med cheesecake

En glutenfri brownie med cheesecake som är bakad med väldigt lite socker!

Brownie med salt kola

En helt fantastiskt god brownie toppad med en riktigt god, salt kola! Rena rama drömmer för oss som älskar choklad, kola och riktigt kladdiga...

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar