Kanelbullekladdkaka

Glutenfri kanelbullekladdkaka bakad med kokossocker & vaniljsocker.

En helt otroligt god kanelbullekladdkaka som är bakad med mandelmjöl & rismjöl vilket gör den helt glutenfri. Kladdkakan är sötad med kokossocker, vaniljsocker och såklart lite pärlsocker. Jag rekommenderar alltid att man bakar kladdkakan dagen innan servering. Då hinner den stå i kylen och kladda till sig rejält samtidigt som den blir lite fastare och väldigt mycket godare!

Tre andra härliga hybrider på kanelbullar:
Kanelbullemums
Kanelbullesnittar
Kanelbullebollar

Kanelbullekladdkaka

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 2 t 20 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 1,5 dl kokosocker
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 3 ägg
  • 3 tsk kanel
  • Pärlsocker till topping

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna en aningen. Rör ner mandelmjöl, rismjöl, kokossocker, vaniljsocker, kardemumma och ägg.
  • Ta cirka 0,75 dl av smeten och rör ihop den med kanel.
  • Häll den ljusare smeten i din springform och ringla sedan över den mörkare smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vara riktigt kladdig.
  • Strö över lite pärlsocker direkt när kladdkakan kommer ut ur ugnen. När kladdkakan svalnat ställer du in den i kylen några timmar, gärna över natten.
  • Servera tillsammans med en klick grädde eller glass.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Raw lakritsbollar

Naturligt sötade rawbollar!

Glutenfria äppelmuffins

Glutenfria äppelmuffins bakade med mindre socker!Gl

Havre – & bovetevåfflor

Mättande och näringsrika våfflor gjorda på havre – & bovetemjöl.

Näringsrika daimsnittar

Glutenfri och bakade med mindre socker.

Amerikanska havrepannkakor

Amerikanska pannkakor gjorda på havremjöl istället för vetemjöl!

Kanelbullebollar

Glutenfria och naturligt sötade kanelbullebollar!

Knäckig blåbärspaj

En otroligt god och knäckig blåbärspaj utan tillsatt socker.

Polkagrischeesecake i glas

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Jordnötssmörgranola

Granola rostad i jordnötssmör, honung och lite flingsalt!

Somrig dessert med citron och jordgubb

Glutenfri samt bakad med mindre socker!

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar