Kanelbullemums

Näringsrika, glutenfria och bakade med mindre socker!

Helt otroligt goda och saftiga kanelbullemums bakade med mitt favoritsädesslag havregryn! I grund och botten så är detta ett recept på min silviakaka som jag sedan smaksatt med kanel och kardemumma för att få en god kanelbullesmak. För att dra ner på sockret så har jag använt mig av banan i smeten. Nu förstår jag att många som inte tycker om banan blir avskräckta men oroa er inte – det smakar inte banan, inte ens lite. Våga testa och lämna sedan en liten kommentar!

Desto mognare bananer du använder desto sötare smak får du.

Kanelbullemums

Skriv ut receptet
Förberedelser 25 minuter
Tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

Mjuk kanelbullekaka

  • 150 gram smör
  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker/sockerersättning
  • 4 dl havregryn (rena/glutenfria)
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 2 msk malen kanel
  • 0,5 msk malen kardemumma
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl mosad/mixad banan
  • 2,5 dl filmjölk

Glasyr

  • 125 gram smör
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker/sockerersättning
  • 0,5 msk kanel

Instruktioner

Mjuk kanelbullekaka

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en liten långpanna med måtten 20x30 cm.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker poröst i minst fem minuter med elvisp.
  • Mixa havregrynen fint och blanda ihop dom tillsammans med kokosmjöl, kanel, kardemumma, fiberhusk och bakpulver.
  • Vänd ner samtliga ingredienser i äggvispet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  • Häll smeten i din form och grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Låt kakan svalna och gör undertiden glasyren.

Glasyr

  • Smält smöret på lågvärme och tillsätt äggulor, strösocker och kanel under konstant omrörning.
  • Låt glasyren sjuda i några minuter. Det är väldigt viktigt att det inte kokar, då kan det skära sig.
  • Häll glasyren över kakan och strö över lite pärlsocker. Låt glasyren svalna en aningen - Ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Semmelkladdkaka

Glutenfri semmelkladdkaka bakad med mindre socker.

Naturligt sötade semlor med fullkorn

Naturligt sötade semlor bakade med lite extra fullkorn!

Espressobollar

Naturligt sötade chokladbollar med smak av espresso!

Keso omelett i ugn

Lakto-ovo-vegetarisk

Glutenfria saffransvåfflor

Saffransvåfflor gjorda på havremjöl & bovetemjöl!

Falsk lakritsfudge

Sötade med dadlar, mörk choklad och lite lakritsströssel.

Knäckig blåbärspaj

En otroligt god och knäckig blåbärspaj utan tillsatt socker.

Kanelbullebollar

Glutenfria och naturligt sötade kanelbullebollar!

Havre – & bovetevåfflor

Mättande och näringsrika våfflor gjorda på havre – & bovetemjöl.

Kolapannacotta

Naturligt sötad pannacotta!

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar