Helt otroligt goda och saftiga kanelbullemums bakade med mitt favoritsädesslag havregryn! I grund och botten så är detta ett recept på min silviakaka som jag sedan smaksatt med kanel och kardemumma för att få en god kanelbullesmak. För att dra ner på sockret så har jag använt mig av banan i smeten. Nu förstår jag att många som inte tycker om banan blir avskräckta men oroa er inte – det smakar inte banan, inte ens lite. Våga testa och lämna sedan en liten kommentar!
Desto mognare bananer du använder desto sötare smak får du.
Kanelbullemums
Ingredienser
Mjuk kanelbullekaka
- 150 gram smör
- 4 ägg
- 1,5 dl strösocker/sockerersättning
- 4 dl havregryn (rena/glutenfria)
- 0,75 dl kokosmjöl
- 2 msk malen kanel
- 0,5 msk malen kardemumma
- 1 msk fiberhusk
- 3 tsk bakpulver
- 2 dl mosad/mixad banan
- 2,5 dl filmjölk
Glasyr
- 125 gram smör
- 2 äggulor
- 0,5 dl strösocker/sockerersättning
- 0,5 msk kanel
Instruktioner
Mjuk kanelbullekaka
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en liten långpanna med måtten 20x30 cm.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker poröst i minst fem minuter med elvisp.
- Mixa havregrynen fint och blanda ihop dom tillsammans med kokosmjöl, kanel, kardemumma, fiberhusk och bakpulver.
- Vänd ner samtliga ingredienser i äggvispet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
- Häll smeten i din form och grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Låt kakan svalna och gör undertiden glasyren.
Glasyr
- Smält smöret på lågvärme och tillsätt äggulor, strösocker och kanel under konstant omrörning.
- Låt glasyren sjuda i några minuter. Det är väldigt viktigt att det inte kokar, då kan det skära sig.
- Häll glasyren över kakan och strö över lite pärlsocker. Låt glasyren svalna en aningen - Ät och njut!