Kärleksmumskladdkaka

Glutenfri och sötad med dadlar, vaniljsocker samt mörk choklad!

Åh! Alltså denna kärleksmumskladdkaka är helt magisk, på allt sätt och vis. Kladdkakan är sötad med dadlar samt lite vaniljsocker och för att dra ner på sockret i glasyren så har jag använt mig av mörk choklad som jag smaksatt med kaffe och vaniljsocker. Ni måste testa!

Godast blir kladdkakan efter en natt i kylen! Så jag rekommenderar att du gör den dagen innan servering.

Kärleksmumskladdkaka

Skriv ut receptet
Förberedelser 40 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

Kladdkaka

  • 125 gram smör
  • 50 gram mörk choklad (55-70% kakaohalt)
  • 18 färska och urkänade dadlar
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • 0,75 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Glasyr

  • 150 gram mörk choklad (55-70% kakaohalt)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • Riven kokos

Instruktioner

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Mixa ner dadlarna så gott det går.
  • Vänd ner resterande ingredienser till kladdkakan och rör om tills smeten precis gått ihop.
  • Häll smeten i din springform och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 18-22 minuter. Mitten ska fortfarande vara kladdig. Låt svalna helt.

Glasyr

  • Hacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  • Värm grädden i en kastrull och precis när den börjat koka häller du grädden över chokladen. Rör om tills chokladen smält helt och tillsätt därefter socker samt kaffe.
  • Häll chokladsmeten över kladdkakan och toppa med kokos. Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten.
  • Ta fram 15 minuter innan servering och ät kladdkakan tillsammans med en stor klick grädde!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Bountykladdkaka

Glutenfri och sötad med dadlar, agavesirap, lite vanilj socker samt mörk choklad.

Grötmuffins

Grötmuffins som har sin bas på banan, ägg, honung och havregryn!

Glutenfri mazarinakaka

Glutenfri mazarinkaka som bakas i en springform! Otroligt god!

Grötmuffins med choklad – & jordnötssmör

Grötmuffins som passar perfekt till mellanmål!

Chiapudding med kokos, mango & lime

Ett perfekt mellanmål som du förbereder dagen innan!

Havreugnspannkaka i långpanna

En havreugnspannkaka utan vetemjöl. Barnens favorit!

Halloumiwrap med basilikahummus

Wrap fylld med grönsaker, halloumi och basilikahummus!

Havrerutor med mörk choklad

Busenkla havrerutor som bakar tar några minuter att slänga ihop!

Polkagrischeesecake i glas

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Havre-pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins gjorda på havremjöl! Näringsrika och väldigt mättande.

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar