Kärleksmumskladdkaka

Glutenfri och sötad med dadlar, vaniljsocker samt mörk choklad!

Åh! Alltså denna kärleksmumskladdkaka är helt magisk, på allt sätt och vis. Kladdkakan är sötad med dadlar samt lite vaniljsocker och för att dra ner på sockret i glasyren så har jag använt mig av mörk choklad som jag smaksatt med kaffe och vaniljsocker. Ni måste testa!

Godast blir kladdkakan efter en natt i kylen! Så jag rekommenderar att du gör den dagen innan servering.

Kärleksmumskladdkaka

Skriv ut receptet
Förberedelser 40 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

Kladdkaka

  • 125 gram smör
  • 50 gram mörk choklad (55-70% kakaohalt)
  • 18 färska och urkänade dadlar
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • 0,75 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Glasyr

  • 150 gram mörk choklad (55-70% kakaohalt)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • Riven kokos

Instruktioner

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Mixa ner dadlarna så gott det går.
  • Vänd ner resterande ingredienser till kladdkakan och rör om tills smeten precis gått ihop.
  • Häll smeten i din springform och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 18-22 minuter. Mitten ska fortfarande vara kladdig. Låt svalna helt.

Glasyr

  • Hacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  • Värm grädden i en kastrull och precis när den börjat koka häller du grädden över chokladen. Rör om tills chokladen smält helt och tillsätt därefter socker samt kaffe.
  • Häll chokladsmeten över kladdkakan och toppa med kokos. Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten.
  • Ta fram 15 minuter innan servering och ät kladdkakan tillsammans med en stor klick grädde!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Halloumiwrap med basilikahummus

Wrap fylld med grönsaker, halloumi och basilikahummus!

Havre-pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins gjorda på havremjöl! Näringsrika och väldigt mättande.

Mejerifria chokladbollar på svarta bönor

Superkrämiga chokladbollar gjorda på inget mindre än svarta bönor!

Chokladbollsgrottor med kola

Chokladbollar med kola, hur trevligt? Jag såg dessa hos Camilla Hamid och kände direkt att jag var tvungen att göra min egna variant. Mina...

Fiberrika pepparkaksbollar

Naturligt sötade pepparkaksbollar!

Banan – & kesoplättar i ugn

Busenkla plättar som görs i ugnen!

Glutenfria saffransvåfflor

Saffransvåfflor gjorda på havremjöl & bovetemjöl!

Somrig dessert med citron och jordgubb

Glutenfri samt bakad med mindre socker!

Chokladmuffins med kolagömma

Glutenfria chokladmuffins med kolagömma!

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar