Vet ni vad, jag har hittat ett nytt favoritmellanmål! Nämligen keso med snabb äppelpaj. ”Snabb äppelpaj, hur gör man det?” tänker ni då. Jo, man skär upp ett äpple och steker det i rikligt med smör tillsammans med havregryn, mandelmjöl, hasselnötter och lite sötning. Det blir helt fantastiskt gott! Jag använder mig av sockerersättning när jag gör denna typ av mellanmål men det funkar såklart lika bra att använda vanligt strösocker om man önskar det.
Keson funkar utmärkt att byta ut mot tillexempel vaniljkvarg eller vaniljyoghurt!
Keso med snabb äppelpaj
Ingredienser
- 3 dl keso
- 0,5 msk valfri sötning (sockerersättning alternativt strösocker)
- 0,5 dl hasselnötter
- 0,5 dl mandelmjöl
- 1 dl havregryn
- 1 msk valfri sötning (sockerersättning alternativt strösocker)
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- En nypa salt
- Smör att steka i
Instruktioner
- Blanda ihop keso och sötning. Fördela keson i tre skålar.
- Tärna ur äpplet och skär det i små rutor.
- Hacka hasselnötterna.
- Stek äpple, havregryn, mandelmjöl, hasselnötter, kanel, kardemumma, sötning och en nypa salt i rikligt med smör tills äpplena fått en fin gyllenbyn färg.
- Fördela äppelpajen i skålarna - ät och njut!