Ett otroligt gott, näringsrikt och enkelt bröd som du snabbt slänger ihop! Degen behöver varken jäsas eller knådas vilket sparar dig massor av tid. Ät brödet tillsammans med smör, ost och goda grönsaker – en perfekt start på dagen!
Du gör enkelt brödet glutenfritt igenom att byta ut rågflingorna mot glutenfria havregryn!
Kesobröd i långpanna
Ingredienser
- 3 ägg
- 400 gram keso
- 100 gram hasselnötter
- 1-2 dl russin, gojibär eller liknande
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl sesasmfrön
- 1 dl rågflingor
- 0,5 dl chiafrön
- 0,5 dl linfrön
- 1 msk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,75 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft och klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Vispa upp äggen lätt.
- Hacka hasselnötterna fint och rör ner dom tillsammans med resterande ingredienser i äggvispet.
- Bre ut ett lager som nästan täcker hela plåten.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna helt och skär sedan upp i önskade bitar.