Superenkla muffins som inte bara mättar magen länge utan också är väldigt goda! Ett perfekt mellanmål som uppskattas av både stora och små. Jag har smaksatt mina med äpple och kanel men här kan egentligen bara fantasin sätta stop. Blåbär, hallon, lite nötter, ja det mesta funkar!
Dessa muffins funkar utmärkt att frysa in så ett tips är att fylla upp frysen och ta fram vid behov!
Kesomuffins
Ingredienser
- 1,5 dl glutenfritt havremjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 2 ägg
- 1 dl keso
- 1 stor mogen banan
- 0,5 dl honung
- 0,5 dl rapsolja
- 2 grovrivna äpplen (krama eventuellt ut lite saft om det är mycket)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
- Mixa samman ägg, banan, keso, honung och rapsolja i en annan skål. Rör därefter ner dom torra ingredienserna tillsammans med dom rivna äpplena.
- Fördela smeten jämnt i en muffinsplåt och grädda muffisarna i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna innan servering.