Kladdkaka i glas med kola – & färskost

Världens godaste dessert! Glutenfri och sötad med honung, kokossocker samt mörk choklad.

En fantastik dessert på alla sätt och vis! Choklad, kola och len färskost, ja det kan inte bli annat än succé. Desserten är glutenfri och sötad med kokossocker, mörk choklad, honung samt lite sockerersätting – eller strösocker om man föredrar det.

Kladdkakan behöver en natt i kylen så förbered den dagen innan servering.

Kladdkaka i glas med kola - & färskost

Skriv ut receptet
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 d
Total tid 1 d 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

Kladdkaka

  • 100 gram smör
  • 100 gram mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 2 ägg
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokossocker
  • 0,5 dl kakao

Salt kola

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl honung
  • 4 msk kokossocker
  • Flingsalt

Färskostfyllning

  • 200 gram färskost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk sockerersättning/strösocker

Instruktioner

Dag 1 - Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft en klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och choklad, låt svalna. Tillsätt därefter resterande ingredienser och häll smeten i din springform.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Mitten ska fortfarande vara kladdig. Ställ in i kylskåpet över natten.

Dag 2 - Salt kola

  • Koka upp samtliga ingredienser till kolan och låt den sedan sjuda i cirka 15 minuter på låg värme. Låt kolan svalna i rumstemperatur.

Dag 2 - Färskostfyllning

  • Vispa grädden och vispa sedan ner färskost samt sockerersättning tills du fått en krämig konsistens.

Montering

  • Skär kladdkakan i små bitar.
  • Varva kladdkaka, kola och färskost i fyra glas

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Kesobröd långpanna

Busenkelt och mjölfritt bröd!

5 minuters äppelpaj

Äppelpaj på fem minuter som passar både till mellanmål och dessert!

Pepparkaksfudge

Busenkel sötad med mörk choklad och dadlar.

Tacosallad med couscous

Lakto-ovo-vegetarisk

Havreugnspannkaka i långpanna

En havreugnspannkaka utan vetemjöl. Barnens favorit!

Snickers bars

Busenkla och goda snickersbars sötade med honung, dadlar och mörk choklad.

Halloumi – & zucchinibiffar

Lakto-ovo-vegetarisk

Chokladmuffins utan vitt socker

Världens godaste chokladmuffins utan gluten och vitt socker!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Syltgrottor

Glutenfria samt bakade med mindre socker!

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar