Kladdkaka med jordnötssmörpannacotta

Glutenfri samt naturligt sötad med dadlar och kokossocker!

Reklam för Pändy

En fantastiskt god, glutenfri och naturligt sötad kladdkaka med jordnötssmörpannacotta. Helt fantastiskt god och rena rama drömmen för alla oss som älskar choklad och jordnötssmör.

Jag har använt mig av Pändys Nutchup som består av 100% jordnötter! Hur härligt? Den är inte bara supergod utan kommer också i en otroligt smart squeeze flaska.

Det finns tre olika Nutchup’s:
Mandelsmör
Cashewsmör
Jordnötssmör
Alla består av 100% nötter.

Kika in deras hemsida här.

Kladdkaka med jordnötssmörpannacotta

Skriv ut receptet
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 6 t
Total tid 6 t 30 minuter

Ingredienser

Kladdkaka

  • 100 gram smör
  • 18 färska och urkänade dadlar
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl kokossocker
  • 2 krm salt

Jornötssmörpannacotta

Instruktioner

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft  och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna en aningen. Mixa sedan ner dadlarna så gott det går.
  • Rör ner resterande ingredienser. Precis när smeten gått ihop häller du ner smeten i din springform och gräddar kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 18-20 minuter. Mitten ska fortfarande vara riktigt kladdig. Låt svalna helt i kylskåpet.

Jordnötssmörpannacotta

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  • Koka upp grädde, kokossocker, vaniljpulver och salt.
  •  Kramar ur gelatinbladen och vispa snabbt ner dom i grädden med en ballongvisp.
  • Tillsätt jordnötssmöret och rör om tills det smält helt.
  • Häll pannacottan över kladdkakan och låt den stå i kylen i minst 3 timmar.
  • Ringla över lite mer jordnötssmör och toppa med färska bär.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Limekladdkaka med jordgubbsmousse

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Kesofrutti

Dessert & (eller) mellanmål på ynka 5 minuter!

Glutenfri brownie med cheesecake

En glutenfri brownie med cheesecake som är bakad med väldigt lite socker!

Banoffeepaj i glas

Glutenfri och naturligt sötad.

Somrig dessert med citron och jordgubb

Glutenfri samt bakad med mindre socker!

Naturligt sötade kanelbullar med fullkorn

Kanelbullar sötade med dadlar och agavesirap.

Kesomuffins

Glutenfria kesomuffins sötade med honung och banan!

Hallon – & blåbärs smulpaj

Glutenfri smulpaj bakad med mindre socker.

Matiga morotsmuffins

Matiga mortosmuffins som smakar morotskaka!

Chokladmuffins utan vitt socker

Världens godaste chokladmuffins utan gluten och vitt socker!

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar