Kladdkaka med jordnötssmörpannacotta

Glutenfri samt naturligt sötad med dadlar och kokossocker!

Reklam för Pändy

En fantastiskt god, glutenfri och naturligt sötad kladdkaka med jordnötssmörpannacotta. Helt fantastiskt god och rena rama drömmen för alla oss som älskar choklad och jordnötssmör.

Jag har använt mig av Pändys Nutchup som består av 100% jordnötter! Hur härligt? Den är inte bara supergod utan kommer också i en otroligt smart squeeze flaska.

Det finns tre olika Nutchup’s:
Mandelsmör
Cashewsmör
Jordnötssmör
Alla består av 100% nötter.

Kika in deras hemsida här.

Kladdkaka med jordnötssmörpannacotta

Skriv ut receptet
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 6 t
Total tid 6 t 30 minuter

Ingredienser

Kladdkaka

  • 100 gram smör
  • 18 färska och urkänade dadlar
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl kokossocker
  • 2 krm salt

Jornötssmörpannacotta

Instruktioner

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft  och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna en aningen. Mixa sedan ner dadlarna så gott det går.
  • Rör ner resterande ingredienser. Precis när smeten gått ihop häller du ner smeten i din springform och gräddar kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 18-20 minuter. Mitten ska fortfarande vara riktigt kladdig. Låt svalna helt i kylskåpet.

Jordnötssmörpannacotta

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  • Koka upp grädde, kokossocker, vaniljpulver och salt.
  •  Kramar ur gelatinbladen och vispa snabbt ner dom i grädden med en ballongvisp.
  • Tillsätt jordnötssmöret och rör om tills det smält helt.
  • Häll pannacottan över kladdkakan och låt den stå i kylen i minst 3 timmar.
  • Ringla över lite mer jordnötssmör och toppa med färska bär.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Chocolate overnight oat

Overnight oat med smak av mycket choklad!

Havre – & bovetevåfflor

Mättande och näringsrika våfflor gjorda på havre – & bovetemjöl.

5 minuters äppelpaj

Äppelpaj på fem minuter som passar både till mellanmål och dessert!

Grilloumiemacka

Glutenfri grilloumiemacka! Otroligt god och mättande.

Kolapannacotta

Naturligt sötad pannacotta!

Glutenfri brownie med vit choklad

En glutenfri och otroligt god brownie som till största delen är naturligt sötad med dadlar.

Kesobröd långpanna

Busenkelt och mjölfritt bröd!

Halloumi – & zucchinibiffar

Lakto-ovo-vegetarisk

Jordnötssmörgranola

Granola rostad i jordnötssmör, honung och lite flingsalt!

Hallon – & blåbärs smulpaj

Glutenfri smulpaj bakad med mindre socker.

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar