Knäckig blåbärspaj

En otroligt god och knäckig blåbärspaj utan tillsatt socker.

En riktigt god blåbärspaj som blir otroligt knäckig, på riktigt. Denna är sötad med sockerersättning och fibersirap men det funkar lika bra att använda vanlig strösocker och vanlig sirap om man önskar. Servera pajen med vaniljvisp, vaniljsås, grädde eller varför inte glass?

Direkt när pajen kommit ut ur ugnen känns den inte speciellt knäckig men den stelnar med tiden. Så det är en bra idé att förbereda pajen några timmar innan servering.

Knäckig blåbärspaj utan tillsatt socker

Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 12 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 500 gran blåbär
  • 3 msk potatismjöl
  • 175 g smör
  • 0,5 dl fibersirap
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl havremjöl
  • 1,5 dl sockerersättning
  • 2 krm salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Blanda samman blåbär och potatismjöl i en pajform. Ställ åt sidan.
  • Smält smöret och rör ner resterande ingredienser. Klicka ut smeten på blåbären och bre försiktigt ut ett jämn lager.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 40-50. Den ska få en fin gyllenbrun färg.
  • Låt pajen stelna en timme eller två. Pajen känns inte knäckig när den kommer ut men stelnar med tiden.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Smulig äppelpaj med flingsalt

Glutenfri smulpaj med äpplen!

Snickerssmoothie

Smoothie som smakar snickers!

Chokladmousse tårta

Denna tårtan bör läggas till på allas "att-baka-lista". Det är alltså en kladdkaka toppad med chokladmousse! Så otroligt god och inte nog med det -...

Brownie med cornflakes i salt kola

En glutenfri och naturligt sötad brownie toppad med cornflakes i salt kola!

Naturligt sötade frökakor

Naturligt sötade frökakor proppade med vitaminer och mineraler.

Jordgubb – & rabarberpaj

Glutenfri och sötad med kokossocker, honung samt lite vaniljsocker.

Mjölfri kladdkaka

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt,...

Apelsinkladdkaka

En glutenfri och otroligt god kladdkaka med smak av apelsin!

Grötmuffins

Grötmuffins som har sin bas på banan, ägg, honung och havregryn!

Bountykladdkaka

Glutenfri och sötad med dadlar, agavesirap, lite vanilj socker samt mörk choklad.

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar