Kolamums

Glutenfria samt bakade med mindre socker!

En favoritkaka utan tvekan! Botten är en klassisk silviakaka (på mitt vis med mer näring och mindre socker) toppad med en riktigt god kolaglasyr gjord på kokossocker. Kokossocker ger en riktigt god kolasmak och är dessutom helt naturligt!

Dom bitarna som inte äts upp rekommenderar jag att du fryser in och tar fram vid behov!

Kolamums

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter

Ingredienser

Mjuk kaka

  • 150 gram smör
  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker/sockerersättning
  • 3 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 dl mosad/mixad banan
  • 2,5 dl filmjölk

Glasyr

  • 175 gram smör
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl kokossocker

Topping

  • Riven kokos

Instruktioner

Mjuk kaka

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft samt klä en liten långpanna med måtten 20 x 30 cm.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker poröst i minst 5 minuter med en elvisp.
  • Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
  • Vänd ner samtliga ingredienser i äggvispet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  • Häll smeten i din form och grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Låt kakan svalna och gör undertiden glasyren.

Glasyr

  • Smält ihop smör och kokossocker tills kokossockret löst upp sig helt. Detta tar några minuter så ha tålamod!
  • Tillsätt äggulorna och låt glasyren sjuda på låg värme under konstant omrörning. Det är viktigt att glasyren bara sjuder och inte kokar! Du vet att glasyren är klar när den börjat tjockna.
  • Häll glasyren över kakan och strö över riven kokos direkt. Låt svalna helt.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Syltgrottor

Glutenfria samt bakade med mindre socker!

Chiapudding med kokos, mango & lime

Ett perfekt mellanmål som du förbereder dagen innan!

No bake tryffelpaj

Busenkel och supergod paj med chokladtryffel!

Somrig dessert med citron och jordgubb

Glutenfri samt bakad med mindre socker!

Chocolate overnight oat

Overnight oat med smak av mycket choklad!

Havrelimpa med kvarg

Ett bröd bakat utan vetemjöl!

Kanelbullekladdkaka

Glutenfri kanelbullekladdkaka bakad med kokossocker & vaniljsocker.

Amerikanska havrepannkakor

Amerikanska pannkakor gjorda på havremjöl istället för vetemjöl!

Glutenfri brownie med vit choklad

En glutenfri och otroligt god brownie som till största delen är naturligt sötad med dadlar.

Chokladmuffins utan vitt socker

Världens godaste chokladmuffins utan gluten och vitt socker!

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar