Limekladdkaka med jordgubbscheesecake

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Åh! Denna kladdkaka med jordgubbscheesecake smakar verkligen sommar är bara helt underbar på alla sätt och vis. Jag rekommenderar alla att testa denna! Ni kommer inte bli besvikna, det vill jag lova.

Kladdkakan blir allra godast efter en natt i kylen så jag rekommenderar att du gör den dagen innan servering. Cheesecaken kan du lägga på precis innan servering, eller en stund innan om du vill det!

 

Limekladdkaka med jordgubbscheesecake

Skriv ut receptet
Förberedelser 25 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 55 minuter

Ingredienser

Kladdkaka

  • 125 gram smör
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker eller sockerersättning
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl majsmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk nypressad limesaft
  • Rivet skal från en lime

Cheesecake

  • 200 gram färska jordgubbar
  • 300 gram färskost
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker eller sukrin mellis
  • Rivet skal från 2 lime

Instruktioner

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 160 grader och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna en aningen. Vänd sedan ner resterande ingredienser och vänd försiktigt ihop till en smet.
  • Häll smeten i din form och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 18-20 minuter. Kladdkakan ska ha fasta kanter men kladdig mitten. Låt svalna helt i kylskåpet, gärna över natten.

Cheesecake

  • Skär jordgubbarna i mindre bitar.
  • Vispa färskost och vispgrädde krämigt.
  • Rör ner florsockret och tillsätt sedan jordgubbarna tillsammans med limeskalet.
  • Bre ut cheesecaken över kladdkakan - ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Snickerssmoothie

Smoothie som smakar snickers!

Pepparkaksfudge

Busenkel sötad med mörk choklad och dadlar.

Mjölfri kladdkaka

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt,...

Kolapannacotta

Naturligt sötad pannacotta!

Raw lakritsbollar

Naturligt sötade rawbollar!

Chokladbollsgrottor med kola

Chokladbollar med kola, hur trevligt? Jag såg dessa hos Camilla Hamid och kände direkt att jag var tvungen att göra min egna variant. Mina...

Muffinsfrallor med kanel – & kardemumma

Saftiga, glutenfria och helt otroligt goda muffinsfrallor!

Glutenfria spröda havrekakor

Glutenfria spröda havrekakor!

Fiberrika saffransbollar

Fiberrika raw-bollar med smak av saffran!

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar