Matiga morotsmuffins

Matiga mortosmuffins som smakar morotskaka!

Näringsrika, mättande och bara helt underbara morotsmuffins som smakar precis som morotskaka – minus frostingen då. Muffisarna är bakade med havre – & kokosmjöl så du gör dom enkelt helt glutenfria igenom att använda dig av glutenfria/rena havregryn.

Desto brunare bananer du använder desto sötare muffins får du!

Matiga mortosmuffins

Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 8 muffins

Ingredienser

  • 2 dl havregryn (eller 1,5 dl havremjöl)
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl strösocker/sockerersättning
  • 2 tsk kanel
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • 2 ägg
  • 1 stor mogen banan
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0,75 dl rapsolja
  • 1,5 dl finriven morot

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Mixa havregrynen till fint mjöl och blanda sedan ner resterande torra ingredienser.
  • Mixa ägg, banan, turkisk yoghurt och rapsolja.
  • Blanda samman alla ingreidenser och fördela smeten jämnt i 8 stabila muffinsformar.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna en aningen.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Mjölfri kladdkaka

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt,...

Glutenfri mazarinakaka

Glutenfri mazarinkaka som bakas i en springform! Otroligt god!

Kesofrutti

Dessert & (eller) mellanmål på ynka 5 minuter!

Chokladmousse tårta

Denna tårtan bör läggas till på allas "att-baka-lista". Det är alltså en kladdkaka toppad med chokladmousse! Så otroligt god och inte nog med det -...

Amerikanska havrepannkakor

Amerikanska pannkakor gjorda på havremjöl istället för vetemjöl!

Mjölfri kladdkaka med kokostosca

En otroligt god och mjölfri kladdkaka toppad med kokostosca!

Glutenfri brownie med vit choklad

En glutenfri och otroligt god brownie som till största delen är naturligt sötad med dadlar.

Kladdkaka i glas med kola – & färskost

Världens godaste dessert! Glutenfri och sötad med honung, kokossocker samt mörk choklad.

Naturligt sötade semlor med fullkorn

Naturligt sötade semlor bakade med lite extra fullkorn!

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar