Näringsrika, mättande och bara helt underbara morotsmuffins som smakar precis som morotskaka – minus frostingen då. Muffisarna är bakade med havre – & kokosmjöl så du gör dom enkelt helt glutenfria igenom att använda dig av glutenfria/rena havregryn.
Desto brunare bananer du använder desto sötare muffins får du!
Matiga mortosmuffins
Ingredienser
- 2 dl havregryn (eller 1,5 dl havremjöl)
- 3 msk kokosmjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl strösocker/sockerersättning
- 2 tsk kanel
- 1,5 tsk kardemumma
- 1 tsk ingefära
- 2 ägg
- 1 stor mogen banan
- 1 dl turkisk yoghurt
- 0,75 dl rapsolja
- 1,5 dl finriven morot
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Mixa havregrynen till fint mjöl och blanda sedan ner resterande torra ingredienser.
- Mixa ägg, banan, turkisk yoghurt och rapsolja.
- Blanda samman alla ingreidenser och fördela smeten jämnt i 8 stabila muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna en aningen.