En helt otroligt god kladdkaka med smak av mazarin och hallon. Jag tycker att den smakar sommar rakt igenom. Servera kladdkakan tillsammans med en klick grädde eller kanske en skopa glass? Vad föredrar du? Jag föredrar grädde alla dagar i veckan!
Du väljer själv om du vill baka den med strösocker eller sockerersättning – båda två funkar lika bra.
Mazarinkladdkaka med hallon
Ingredienser
- 125 gram smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 dl strösocker/sockerersättning
- 2 tsk vaniljsocker
- 2-3 krm bittermandelarom (efter smak och tycke)
- 3 ägg
- 1 dl färska hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Rör ner mandelmjöl, socker och ägg. Smaka av med bittermandelarom.
- Häll smeten i din form och trycker ner massvis med hallon. Grädda i mitten av ugnen cirka 18-25 minuter. Kladdkakan ska ha fasta kanter men kladdig mitten.
- Låt svalna och ställ sedan in kladdkakan i kylskåpet i minst 6 timmar men gärna över natten.