Mjölfri kladdkaka

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt, riktigt gott. Kladdkakan är sötad med dadlar, kokossocker och lite vaniljsocker. Servera den tillsammans med grädde och färska bär! Eller varför inte lite glass? Kladdkakan mår bäste efter en […]

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt, riktigt gott. Kladdkakan är sötad med dadlar, kokossocker och lite vaniljsocker. Servera den tillsammans med grädde och färska bär! Eller varför inte lite glass?

Kladdkakan mår bäste efter en natt i kylen så jag rekommenderar att du gör den dagen innan servering.

Mjökfri kladdkaka

Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

  • 125 gram smör
  • 1 paket kokta svarta bönor (320 g avrunnen vikt)
  • 10 färska och urkänade dadlar
  • 0,75 dl kokossocker
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2 ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret. Mixa därefter ner dadlar och svarta bönor så gott det går.
  • Vänd ner resterande ingredienser och häll smeten i din springform.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 18-25 minuter. Kladdkakan ska ha fasta kanter men kladdig mitten.
  • Låt svalna helt och ställ sedan in kladdkakan i kylen i minst 6 timmar men gärna över natten.
  • Serveras tillsammans med grädde och färska bär.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Hallonpajkladdkaka

Glutenfri samt bakad med mindre socker!

Kolamums

Glutenfria samt bakade med mindre socker!

Syltgrottor

Glutenfria samt bakade med mindre socker!

Halloumi – & zucchinibiffar

Lakto-ovo-vegetarisk

Chokladsbollsrutor med chokladtryffel

Sötade med dadlar, mörk choklad & lite kokossocker.

Chocolate chip muffins med jordnötssmör

Chocolate chip muffins som passar utmärkt till mellanmål!

Banoffeepaj i glas

Glutenfri och naturligt sötad.

Choklad – & jordnötsfudge

Busenkel fudge med jordnötssmör!

Äppelpajkladdkaka

Glutenfri och naturligt sötad.

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar