No bake tryffelpaj

Busenkel och supergod paj med chokladtryffel!

En riktigt god och enkel paj som bakas utan ugn! Den går snabbt att slänga ihop och resten sköter kylen. Bra va? Botten är gjort på nötter och fyllningen består av en härlig chokladtryffel!

Du gör enkelt pajen vegansk igenom att använda dig av en växtbaserad grädde.

No bake tryffelpaj

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 20 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser

Botten

  • 200 gram blandade nötter (Jag använde hasselnötter & valnötter)
  • 10 färska och urkänade dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk jordnötssmör
  • 0,5 tsk kanel
  • En nypa salt

Chokladtryffel

  • 200 gram mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 msk sötning (sockerersättning eller strösocker)
  • Flingsalt

Instruktioner

Botten

  • Pulsa ihop samtliga ingredienser i en matbredare tills du fått en lite kletig men crunchy deg.
  • Klä en sprinform eller pajform med avtagbar kant i bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen. Se till att kanterna blir cirka 1 cm höga. Fukta händerna lätt så blir det enklare.
  • Ställ in formen i frysen och gör sedan fyllningen.
  • Hacka den mörka chokladen och lägg chokladen i en värmetålig skål.
  • Smält kokosoljan och tillsätt sedan vispgrädden och sötningen. Koka upp och häll sedan grädden över chokladen. Rör om försiktigt tills chokladen smält helt.
  • Häll tryffeln i pajformen, toppa med flingsalt och låt stå i kylen i minst 2 timmar men gärna mer.
  • Ta fram pajen cirka 15 minuter innan servering. Ät tillsammans med grädde och färska bär!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Pepparkaksbrownie med salt kola

Naturligt sötad brownie toppad med salt kola!

Bountykladdkaka

Glutenfri och sötad med dadlar, agavesirap, lite vanilj socker samt mörk choklad.

Kesomuffins

Glutenfria kesomuffins sötade med honung och banan!

Banoffeepaj i glas

Glutenfri och naturligt sötad.

Mjölfri kladdkaka

Det absolut bästa och näringsrikaste sättet att ersätta mjöl i kladdkakor är att använda sig av svarta bönor! Tro det eller ej men det blir riktigt,...

Espressobollar

Naturligt sötade chokladbollar med smak av espresso!

Raw lakritsbollar

Naturligt sötade rawbollar!

Chocolate overnight oat

Overnight oat med smak av mycket choklad!

Glutenfria spröda havrekakor

Glutenfria spröda havrekakor!

Kanelbullemums

Näringsrika, glutenfria och bakade med mindre socker!

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar