No bake tryffelpaj

Busenkel och supergod paj med chokladtryffel!

En riktigt god och enkel paj som bakas utan ugn! Den går snabbt att slänga ihop och resten sköter kylen. Bra va? Botten är gjort på nötter och fyllningen består av en härlig chokladtryffel!

Du gör enkelt pajen vegansk igenom att använda dig av en växtbaserad grädde.

No bake tryffelpaj

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 20 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser

Botten

  • 200 gram blandade nötter (Jag använde hasselnötter & valnötter)
  • 10 färska och urkänade dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk jordnötssmör
  • 0,5 tsk kanel
  • En nypa salt

Chokladtryffel

  • 200 gram mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 msk sötning (sockerersättning eller strösocker)
  • Flingsalt

Instruktioner

Botten

  • Pulsa ihop samtliga ingredienser i en matbredare tills du fått en lite kletig men crunchy deg.
  • Klä en sprinform eller pajform med avtagbar kant i bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen. Se till att kanterna blir cirka 1 cm höga. Fukta händerna lätt så blir det enklare.
  • Ställ in formen i frysen och gör sedan fyllningen.
  • Hacka den mörka chokladen och lägg chokladen i en värmetålig skål.
  • Smält kokosoljan och tillsätt sedan vispgrädden och sötningen. Koka upp och häll sedan grädden över chokladen. Rör om försiktigt tills chokladen smält helt.
  • Häll tryffeln i pajformen, toppa med flingsalt och låt stå i kylen i minst 2 timmar men gärna mer.
  • Ta fram pajen cirka 15 minuter innan servering. Ät tillsammans med grädde och färska bär!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Polkagrischeesecake i glas

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Chokladbollsgrottor med kola

Chokladbollar med kola, hur trevligt? Jag såg dessa hos Camilla Hamid och kände direkt att jag var tvungen att göra min egna variant. Mina...

Jordgubb – & rabarberpaj

Glutenfri och sötad med kokossocker, honung samt lite vaniljsocker.

Hallon – & blåbärs smulpaj

Glutenfri smulpaj bakad med mindre socker.

Äppelpajkladdkaka

Glutenfri och naturligt sötad.

Havre-pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins gjorda på havremjöl! Näringsrika och väldigt mättande.

Espressobollar

Naturligt sötade chokladbollar med smak av espresso!

Havrevåfflor

Våfflor gjorda på havregryn som mixas till mjöl vilket gör dom näringsrika men minst lika goda som den klassiska varianten!

Choklad – & jordnötsfudge

Busenkel fudge med jordnötssmör!

Falsk lakritsfudge

Sötade med dadlar, mörk choklad och lite lakritsströssel.

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar