En riktigt god och enkel paj som bakas utan ugn! Den går snabbt att slänga ihop och resten sköter kylen. Bra va? Botten är gjort på nötter och fyllningen består av en härlig chokladtryffel!
Du gör enkelt pajen vegansk igenom att använda dig av en växtbaserad grädde.
No bake tryffelpaj
Ingredienser
Botten
- 200 gram blandade nötter (Jag använde hasselnötter & valnötter)
- 10 färska och urkänade dadlar
- 2 msk kokosolja
- 2 msk jordnötssmör
- 0,5 tsk kanel
- En nypa salt
Chokladtryffel
- 200 gram mörk choklad (70% kakaohalt)
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl kokosolja
- 1 msk sötning (sockerersättning eller strösocker)
- Flingsalt
Instruktioner
Botten
- Pulsa ihop samtliga ingredienser i en matbredare tills du fått en lite kletig men crunchy deg.
- Klä en sprinform eller pajform med avtagbar kant i bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen. Se till att kanterna blir cirka 1 cm höga. Fukta händerna lätt så blir det enklare.
- Ställ in formen i frysen och gör sedan fyllningen.
- Hacka den mörka chokladen och lägg chokladen i en värmetålig skål.
- Smält kokosoljan och tillsätt sedan vispgrädden och sötningen. Koka upp och häll sedan grädden över chokladen. Rör om försiktigt tills chokladen smält helt.
- Häll tryffeln i pajformen, toppa med flingsalt och låt stå i kylen i minst 2 timmar men gärna mer.
- Ta fram pajen cirka 15 minuter innan servering. Ät tillsammans med grädde och färska bär!