Pepparkaksfudge som varken behöver kokas eller nå en perfekt temperatur för att bli just perfekt! Inte nog med det så är den bara sötad med mörk choklad och dadlar – om man bortser från pepparkakorna ovanpå. Helt otroligt goda och väldigt, väldigt svåra att sluta äta.
När du mixar ihop smeten så kan det se ut som att fudgen skurit sig men oroa er inte! – Efter några timmar i kylen går fudgen ihop och blir helt perfekt.
Pepparkaksfudge
Ingredienser
- 50 gram smör
- 200 gram mörk choklad (55-70% kakaohalt)
- 20 färska och urkärnade dadlar
- 3 msk pepparkakskrydda
- Flingsalt
Instruktioner
- Smält smör och choklad på låg värme, låt svalna.
- Mixa ner dadlarna och smaka av med pepparkakskrydda samt flingsalt.
- Klä en matlåda med plast. Häll i smeten och låt den stå i kylen över natten.
- Skär upp i bitar, ät och njut!