Polkagrischeesecake i glas

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Reklam för Dr. Oetker.

Hörni, tack vare Dr. Oetkers pepparmintsarom och röda gelfärg så har jag lyckats ta fram en fantastiskt god polkagrischeesecake i glas utan att faktiskt ha använt just polkagris.

I glaset är det inte bara vacker cheesecake med smak och utseende av polkagris utan också en supergod brownie med mycket choklad. Detta kommer utan tvekan bli en succé på dessertbordet!

En stor fördel med Dr. Oetkers gelfärger är att dom inte påverkar smetens konsistens vilket gör att du kan färga vispgrädde och liknande utan problem.

Dr. Oetkers hemsida och utbud hittar ni här.

Polkagrischeesecake i glas

Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser

Kladdkaka

  • 100 gram smör
  • 100 gram mörk choklad (55-70% kakaohalt)
  • 2 ägg
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 krm salt

Polkagrischeesecake

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader. Klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull.
  • Rör ner samtliga ingredienser och häll smeten i din springform. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten men ha fasta kanter. Låt kladdkakan stelna helt i kylskåpet, gärna över natten.
  • När det är dags för servering vispar du ihop färskost och vispgrädde krämigt. Tillsätt sedan pepparmintsarom i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Vänd ner florsockret försiktigt.
  • Fördela cheesecakesemeten i två skålar och färga sedan den ena skålen med några droppar röd gelfärg.
  • Skär kladdkakan i bitar och varva kladdkakan med cheesecakesmeten i 4 glas.

Anteckning

Skulle du vilja ha allting förberett och inte göra cheesecakesemeten i sista sekund så rekommenderar jag att du låter cheesekakesmeten vara kvar i skålarna tills det är dags för servering. När det är dags, rör du om och fyller upp glasen. Detta är för att det finns en risk att aromen lämnar cheesekakesmeten om den ligger för länge i glasen. 

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Naturligt sötade kanelbullar med fullkorn

Kanelbullar sötade med dadlar och agavesirap.

Bountykladdkaka

Glutenfri och sötad med dadlar, agavesirap, lite vanilj socker samt mörk choklad.

Havre – & bovetevåfflor

Mättande och näringsrika våfflor gjorda på havre – & bovetemjöl.

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Espressobollar

Naturligt sötade chokladbollar med smak av espresso!

Chokladmuffins med kolagömma

Glutenfria chokladmuffins med kolagömma!

Snickers bars

Busenkla och goda snickersbars sötade med honung, dadlar och mörk choklad.

Semmelkladdkaka

Glutenfri semmelkladdkaka bakad med mindre socker.

Kladdkaka med jordnötssmörpannacotta

Glutenfri samt naturligt sötad med dadlar och kokossocker!

Rabarbermuffins

Bakade med havre & kokosmjöl samt mindre socker!

Populärt just nu

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar