Rabarbermuffins

Bakade med havre & kokosmjöl samt mindre socker!

Ett par helt fantastiskt goda rabarbermuffins med smak av kardemumma och vit choklad! Jag kan varmt rekommendera alla att testa dessa. Muffisarna är bakade med mindre socker och är dessutom helt glutenfria.

Muffisarna som inte äts upp rekommenderar jag att du frysen in och tar fram vid behov. Glutenfria bakverk har en tändes till att bli torra lite fortare!

Rabarbermuffins med vit choklad & kardemumma

Skriv ut receptet
Portioner 9 muffins

Ingredienser

  • 75 gram vit choklad sockerfri funkar fint
  • 100 gram rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker eller sockerersättning
  • 75 gram smör
  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker eller sockerersättning
  • 1 dl mosad/mixad banan
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk kardemumma
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Hacka den vita chokladen fint och ställ åt sidan.
  • Skala rabarber och skär i bitar. Blanda ihop tillsammans med potatismjöl och socker i en skål. Ställ åt sidan.
  •  Smält smöret och vispa ägg samt strösocker vitt och pösigt.
  • Blanda samman alla torra ingredienser i en skål och bananen tillsammans med den turkiska yoghurten i en annan.
  • Vänd ner smöret, mjölblandningen och turkisk yoghurt/banan i äggvispet.
  •  Rör sedan ner vit choklad och rabarber.
  • Fördela smeten jämnt i en klädd muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
  •  Nu är det viktigt att du låter muffisarna svalna helt! Dom kan kännas degiga när dom kommer ut ur ugnen men konsistensen rättar till sig efter en stund.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Smoothie med kanel – & jordnötssmör

Smoothie som nästan smakar lite jul! Otroligt god.

Browniebollar på svarta bönor

Supergoda och väldigt enkla att göra!

Boveteplättar

Plättar gjorda på bovetemjöl! Näringsrika och helt glutenfria.

Kolapannacotta

Naturligt sötad pannacotta!

Havre-pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins gjorda på havremjöl! Näringsrika och väldigt mättande.

Glutenfria spröda havrekakor

Glutenfria spröda havrekakor!

Äppelpajkladdkaka

Glutenfri och naturligt sötad.

Kladdkaka med jordnötssmör

En glutenfri kladdkaka med mycket jordnötssmör!

Chokladmousse tårta

Denna tårtan bör läggas till på allas "att-baka-lista". Det är alltså en kladdkaka toppad med chokladmousse! Så otroligt god och inte nog med det -...

Naturligt sötade frökakor

Naturligt sötade frökakor proppade med vitaminer och mineraler.

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar