Rabarberpajkladdkaka

Glutenfri och bakad med mindre socker!

En riktigt somrig kladdkaka med smak av rabarber, vanilj, kardemumma och vit choklad! Inte nog med det – den är också toppad med pajsmul vilket gör att kladdkaka i princip har allt man kan önska. Serveras tillsammans med en klick grädde eller skopa glass.

En kladdkaka blir alltid godast efter en natt i kylen så jag rekommenderar att du gör den dagen innan servering.

Rabarberpajkladdkaka

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser

Kladdkaka

  • 125 gram smör
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 1 dl strösocker (eller sockerersättning)
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker

Rabarberfyllning

  • 100 gram rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker (beroende på hur sura rabarberna är)

Pajsmul

  • 50 gram smör
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 0,5 dl honung

Topping

  • 50 gram riven vit choklad

Instruktioner

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform 20 cm med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna en aningen. Vänd ner resten av ingredienserna och rör om. Häll smeten i din form och ställ åt sidan.

Rabarberfyllning

  • Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och strösocker i en skål. Strö rabarbern över kladdkakan.

Pajsmul

  • Smält smöret och rör ner havregryn samt honung. Strö pajsmulet över kladdkakan.
  • Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Mitten ska fortfarande vara kladdig med smulet ska ha en fin gyllenbrun färg. Direkt när kladdkakan kommer ut ur ugnen strör du över den vita chokladen.
  • Låt svalna helt och ställ sedan in kladdkakan i kylen, minst 6 timmar men gärna över natten.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Cookie dough bollar

Cookie dough bollar gjorda på inget mindre är kikärtor!

Limekladdkaka med jordgubbsmousse

Glutenfri och bakad med mindre socker!

5 minuters äppelpaj

Äppelpaj på fem minuter som passar både till mellanmål och dessert!

Kesobröd långpanna

Busenkelt och mjölfritt bröd!

No bake bars

Busenkla no bake bars!

Knäckig blåbärspaj

En otroligt god och knäckig blåbärspaj utan tillsatt socker.

Naturligt sötade kanelbullar med fullkorn

Kanelbullar sötade med dadlar och agavesirap.

Filmjölksbröd med svarta bönor

Ett bröd som varken behöver jäsa eller knådas!

Chokladbollsgrottor med kola

Chokladbollar med kola, hur trevligt? Jag såg dessa hos Camilla Hamid och kände direkt att jag var tvungen att göra min egna variant. Mina...

Chokladmuffins utan vitt socker

Världens godaste chokladmuffins utan gluten och vitt socker!

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar