Semlor, ja jag älskar semlor i alla dess former! Att göra en kladdkaka med smak av semla är ingen dålig idé vill jag lova. Går mycket snabbare och du behöver inte hålla koll på någon jäsning eller liknande. Denna variant är bakad med mindre socker då jag bytt ut en del av sockret mot banan. Men oroa er inte – den smakar inte banan, inte ens lite.
Som vanligt så mår en kladdkaka bäst efter några timmar i kylen så förbered den gärna dagen innan servering.
Glutenfri semmelkladdkaka
Ingredienser
- 125 gram smör
- 1 dl mosad/mixad banan Desto brunare desto sötare smak
- 2 ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk malen kardemumma
- 0,75 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm bittermandelarom
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret och låt det svalna en aningen.
- Tillsätt resterande ingredienser och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i springformen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 18-25 minuter. Kanterna ska vara fasta och mitten ska vara "gungig"
- Låt svalna helt i kylskåpet, minst 6 timmar men gärna över natten.
- Toppa med vispad vispgrädde och mandelspån - Ät och njut!